18.8 C
Chania
Thursday, May 9, 2024

Αθώος ο Τάσος Θεοφίλου | Βίντεο

Ημερομηνία:

Ο Θεοφίλου κρίθηκε αθώος για όλες τις κατηγορίες. Το μεσημέρι αποφυλακίζεται. Εκατοντάδες κόσμου που βρισκότανε στο Εφετείο για συμπαράσταση άκουσε με χαρά και συγκίνηση την απόφαση.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε σήμερα αθώο τον Τάσο Θεοφίλου για την υπόθεση της αιματηρής ληστείας τράπεζας στη Νάουσα της Πάρου, τον Αύγουστο του 2012.

Σύμφωνα με την σημερινή απόφαση του εφετείου κρίνεται αθώος για όλες τις κατηγορίες που τον βαραίνανε.

«Δεν θέλω φασαρία όποιο και να είναι το αποτέλεσμα», είπε η πρόεδρος προτού ανακοινώσει το αποτέλεσμα.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε αθώο τον Τάσο Θεοφίλου που είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε 25 χρόνια κάθειρξη για τη ληστεία στην Πάρο τον Αύγουστο του 2012, ενώ δικάστηκε και ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης.

«Δεν θέλω φασαρία όποιο και να είναι το αποτέλεσμα», είπε η πρόεδρος προτού ανακοινώσει το αποτέλεσμα στην κατάμεστη αίθουσα του Εφετείου.

Στη συνέχεια το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση και ο Θεοφίλου σήμερα, για πρώτη φορά ύστερα από πέντε χρόνια, αφήνεται ελέυθερος

Ο Τάσος Θεοφίλου κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε ληστεία τράπεζας στην Πάρο τον Αύγουστο του 2012, στην οποία κατά τη διαφυγή των ληστών δολοφονήθηκε ένας οδηγός ταξί.

Ο ήδη «σεσημασμένος» αναρχικός συνελήφθη στην Αθήνα ως ύποπτος, ενώ ταυτόχρονα όλα τα ΜΜΕ προεξόφλησαν με πηχυαίους τίτλους την ενοχή του αλλά και τη συμμετοχή του στην οργάνωση ΣΠΦ.

O συλληφθείς δικάζεται από Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης και με την επιβαρυντική νομική διάταξη περί τρομοκρατίας (187Α).

Στοιχείο της ενοχής του Τ. Θεοφίλου ήταν ένα καπέλο που δεν υπήρχε στα αρχικά ευρήματα της ληστείας και που πάνω του -σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική- υπήρχε δικό του DNA.

Ο Τ. Θεοφίλου προφυλακίστηκε και η δίκη του ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2013, με όλους τους μάρτυρες -συμπεριλαμβανομένων των αυτοπτών- να μην τον αναγνωρίζουν. Ακόμα και ο αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής κατέθεσε ότι μπορεί να μην ήταν συμμέτοχος στη ληστεία.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε τελικά ότι ο Τάσος Θεοφίλου ήταν ένοχος για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και συμμετοχή στη ληστεία και αθώος για ένταξη στην οργάνωση ΣΠΦ. Η ποινή του ήταν 25 χρόνια κάθειρξη.

Ο Θεοφίλου άσκησε έφεση κατά της απόφασης, υποστηρίζοντας ότι είναι εντελώς αθώος. Το ίδιο όμως έκανε και ο εισαγγελέας, κρίνοντας προφανώς «επιεική» την απόφαση.

"google ad"

Τώρα, στη δίκη σε δεύτερο βαθμό, η εισαγγελέας όχι μόνο αμφισβήτησε στην ουσία όλες τις μαρτυρίες και τις αγορεύσεις των συνηγόρων και των δύο τεχνικών συμβούλων που αμφισβήτησαν εμπράκτως και με επιχειρήματα το μοναδικό «στοιχείο» ενοχής, αλλά και την προηγούμενη απόφαση του Τριμελούς.

Πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος ο Τάσος Θεοφίλου όχι μόνο για όσες πράξεις είχε ήδη καταδικαστεί, αλλά και για όσες αθωώθηκε.

Στην απολογία του στις 28 Απρίλη του 2017 είχε δηλώσει:«Θα πω για άλλη μια φορά και κλείνοντας ότι δεν έχω διαπράξει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούμαι. Διέπραξα όμως το αδίκημα που περικλείει όλα τα αδικήματα. Είμαι αναρχικός. Στον ταξικό πόλεμο πήρα θέση με τους αποκλεισμένους και τους αδικημένους, με τους κυνηγημένους και με τους κολασμένους, με τους φτωχούς, με τους αδύνατους και τους καταπιεσμένους…»

tvxs.gr, efsyn.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ