21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Αιδηψός: Αθωώθηκε ο 30χρονος που κλώτσησε για πλάκα γατάκι σε ταβέρνα – Διαφωνεί η φιλοζωική

Ημερομηνία:

Είχε κλωτσήσει μια γάτα σε μία ταβέρνα στην Αιδηψό. Η ενέργεια του προκάλεσε οργή και θυμό. Κατέληξε στο δικαστήριο το οποίο όμως τον αθώωσε για την πράξη του. Δεν του επέβαλε ούτε καν πρόστιμο.

Η κλωτσιά στη γάτα καταγράφηκε σε βίντεο που έκανε το γύρο της χώρας.

Ο 30χρονος δράστης αφού δελέασε το ζώο με ένα ψάρι, το κλώτσησε και το έριξε από ύψος μισό μέτρο δίχως να είναι ξεκάθαρο αν το ζώο έπεσε στη θάλασσα ή στην παραλία.

Στο δικαστήριο δήλωσε μετανοιωμένος. Είπε ότι είναι φιλόζωος και έκανε λόγο για μια άτυχη στιγμή. Υποσχέθηκε ότι δεν πρόκειται να απασχολήσει ποτέ ξανά στο μέλλον για ανάλογο λόγο, με τους δικαστές να πείθονται και να τον αθωώνουν.

Υποστήριξε ότι αμέσως μετά την κλωτσιά, έτρεξε και έπιασε το γατάκι που είχε χτυπήσει. Τόνισε ότι το τάισε και έπεισε πως δεν υπήρχε πρόθεση να το κακοποιήσει. Μέτρησε προφανώς για τους δικαστές το γεγονός ότι το ζώο δεν βρέθηκε τραυματισμένο.

Διαφωνεί με την απόφαση η Φιλοζωική

Η Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ένωση Β. Εύβοιας Happy Paws σε ανάρτησή της σχετικά με την αθώωση του 30χρονου σχολιάζει, ότι «συμπεραίνουμε ότι εφόσον η άτυχη γατούλα δεν υπέστη κάποια σωματική βλάβη, με το σκεπτικό των δικαστών, είναι αθώος».

«Αν λοιπόν κάποιος δώσει κλωτσιά στο παιδί μας, σας, από την στιγμή που το παιδάκι δεν πάθει κάποια σωματική βλάβη ο δράστης θα είναι αθώος; Αναρωτιόμαστε……», επισημαίνει η Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ένωση στην ίδια ανάρτηση.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η πρώτη της αντίδραση μετά τα ισόβια – Σε κλάματα ξέσπασε η μητέρα της, αμίλητος ο Δασκαλάκης

Σε ισόβια καταδίκασε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τη Ρούλα Πισπιρίγκου για...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...