14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Αιμοδοσία στην Κρήτη για τα Τέμπη: «Η προσέλευση του κόσμου είναι συγκλονιστική και ιδιαίτερα συγκινητική»

Ημερομηνία:

Άνθρωποι κάθε ηλικίας και κυρίως νέοι απο όλη την Κρήτη, συγκλονισμένοι από την τραγωδία στα Τέμπη δείχνουν έμπρακτα την συμπαράσταση τους ,δίνοντας αίμα για τους τραυματίες του φοβερού δυστυχήματος.

«Η προσέλευση του κόσμου είναι συγκλονιστική και ιδιαίτερα συγκινητική» είπε στο Ράδιο Κρήτη η Διευθύντρια του Κέντρου Αιμοδοσίας του Βενιζελείου κ.Ευγενία Σταυρακάκη επισημαίνοντας ότι ο κόσμος καλό είναι να προσέρχεται λιγότερο μαζικά και περισσότερο σταδιακά ,για να μπορέσουν να αξιοποιηθούν τα αποθέματα στον χρόνο που απαιτείται, γιατί κάθε φιάλη έχει χρόνο ζωής 40 ημερών.

«Θέλουμε να πούμε σε όλο αυτό τον κόσμο που έρχεται να δώσει αίμα ένα τεράστιο «ευχαριστώ», επεσήμανε η πρόεδρος του Αιματοκρίτη Ειρήνη Γεργιανάκη οικογενειακή γιατρός .

Η ίδια ανέφερε ότι υπάρχει υπερπληθώρα προσφοράς αίματος και είναι σημαντικό όλοι αυτοί οι άνθρωποι που σπεύδουν στα νοσοκομεία και τις κινητές μονάδες ,να γίνουν μόνιμοι αιμοδότες, ώστε να μην υπάρχουν και στο μέλλον ελλείψεις και ακάλυπτες ανάγκες σε αίμα.

Η ίδια ,περιγράφοντας την πένθιμη και βουβή αυτή αιμοδοσία ,ανέφερε :« Όλα γίνονται μέσα στη σιωπή. Χθες,παραπάνω από 120 φοιτητές και νέοι άνθρωποι μαζί με τους τακτικούς αιμοδότες, περίμεναν όρθιοι ώρα πολλή μέχρι να δώσουν αίμα, στην εκκλησία του Αγ. Νικολάου στην Ν. Αλικαρνασσό. Ορισμένοι ήταν από τη Λάρισα ή τη Θεσσαλονίκη, άλλοι σπούδαζαν εκεί και είχαν κάνει πολλές φορές τη διαδρομή του δυστυχήματος. Πολλοί φοιτητές ιατρικής και νοσηλευτικής. Περίμεναν με υπομονή και οι περισσότεροι ήταν σιωπηλοί. Κανείς μας δε μιλούσε και πολύ. Ήταν πρωτόγνωρο να βλέπεις αυτή την, χωρίς ήχους, αυθόρμητη συμμετοχή και μέσα σε αυτή την ανείπωτη τραγωδία, η ζωή να προσπαθεί να ξανα-κερδηθεί για τον Άνθρωπο»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...