27.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

Ανάπτυξη και κατανάλωση

Ημερομηνία:

Πρόσφατα ακούσαμε από τον Υπουργό Οικονομικών ότι : « Η ανάπτυξη θα αρχίσει το έτος 2013 γιατί πέρασε η ΔΡΑΧΜΟΦΟΒΙΑ. Το ίδιο είπε και ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψη του στο Μόναχο». Έρχεται όπως είπαν η ανάπτυξη κατά δε τον Υπουργό Οικονομικών και η ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ.

Αλήθεια ποιοι οικονομικοί όροι, ποιες αγορές θα λειτουργήσουν για να γίνουν επενδύσεις και να αυξηθεί η κατανάλωση; Όταν

1)     Το εισόδημα σ’ όλους τους εργαζόμενους και του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, μαζί και των συνταξιούχων μειώθηκε σχεδόν 50%.

2)     Η ανεργία έφθασε στο 26%

3)     Το κλείσιμο των επιχειρήσεων ειδικά των μικρών καταστημάτων πλησίασε το 50%

4)     Η γραφειοκρατία αυξήθηκε

5)     Η διαφθορά κορυφώθηκε

6)     Η παραγωγικότητα μειώθηκε και

7)     Οι απεργίες σε καθημερινή βάση και σ’ όλους τους τομείς αυξάνεται συνεχώς με αποτέλεσμα να χάνονται εργατοώρες.

Σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον ποιος φορέας ποιος πολίτης θα προβεί σε επένδυση; Γιατί να μη πάει να επενδύσει σ’ άλλη χώρα που του προσφέρει εργασιακή ειρήνη και πολύ καλύτερο φορολογικό σύστημα. Που λοιπόν βασίζονται οι αξιωματούχοι κυβερνώντες να ανακοινώνουν τέτοιες προβλέψεις; Δεν βλέπουν καθημερινά να αυξάνονται οι Έλληνες που οδηγούνται στα συσσίτια. Καθημερινά να διακόπτεται η παροχή ρεύματος σε πολλές οικογένειες. Να καταθέτουν πινακίδες των αυτοκινήτων. Να εισπράττει το κράτος λιγότερα από την φορολογία που έχει σχεδόν διπλασιασθεί και που σε μερικές περιπτώσεις δεν υπήρχε όπως στις κατοικίες, το ΛΑΦΚΑ και η αλληλεγγύη. Καλά που ζουν οι πολιτικοί σ’ άλλη χώρα ; Δεν θέλω να πιστεύω ότι είναι ΤΥΦΛΟΙ ΤΑ ΤΟΝ ΝΟΥΝ ΤΑ ΤΟΜΑΤΑ.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Δημήτρης Κωνσταντουδάκης

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ