19.8 C
Chania
Tuesday, April 30, 2024

Αναβολή για τις 10 Φεβρουαρίου του 2017 πήρε η δίκη των 12 φοιτητών του Φυσικού Κρήτης

Ημερομηνία:

Όπως αναμενόταν, αναβολή έλαβε η δίκη των 12 φοιτητών του Φυσικού του Πανεπιστημίου Κρήτης αφού οι δικηγόροι συνεχίζουν την αποχή τους. Η ημερομηνία της δίκης ορίστηκε για τις 10 Φεβρουαρίου του 2017.

Πάντως, για κάθε ενδεχόμενο, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου είχαν συγκεντρωθεί φοιτητές σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους 12 του Φυσικού Κρήτης ενώ όταν ανακοινώθηκε η απόφαση για αναβολή της δίκης προχώρησαν σε πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου.

Η υπόθεση των 12 φοιτητών του Φυσικού Κρήτης αφορά τη συμμετοχή τους σε κινητοποίηση του Συλλόγου τους που διεκδικούσε να μπορέσουν οι φοιτητές να δώσουν τα μαθήματα που δεν δόθηκαν στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου του 2011, καθώς αυτή είχε χαθεί λόγω της κατάληψης που είχε γίνει ενάντια στο νόμο Διαμαντοπούλου.

Την ίδια ώρα κύμα στο πλευρό των φοιτητών τάσσονται αλληλέγγυοι καθηγητές , κόμματα, αυτοδιοίκηση και φορείς και φοιτητικοί σύλλογοι. Είναι χαρακτηριστικό ότι 62 καθηγητές και μέλη ΔΕΠ από όλη την Ελλάδα, με κοινή ανακοίνωση τους εκφράζουν τη συμπαράσταση τους και ζητούν την αθώωση των φοιτητών.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στιγμές από την ιστορία της Πρωτομαγιάς στον κόσμο και στην Ελλάδα!

Του Σπύρου Δαράκη * Πρώτη του Μάη! Μια μέρα κόκκινη,...

Λούης Τίκας και Εργατική Πρωτομαγιά

Του Γιώργου Σταυρουλάκη, Οικονομολόγος-Συγγραφέας - Ανιψιός Λούη Τίκα Πρωτομαγιά. Παγκόσμια...

Σούδα: Το μυστικό του κρηπιδώματος Κ-14 και το θηριώδες Αϊζενχάουερ

Η βάση της Σούδας είναι ίσως η μοναδική βάση στη Μεσόγειο που...

Χανιά: Ένας 15χρονος ξυλοκόπησε τη γιαγιά του – Θύμα οικογενειακής βίας στο παρελθόν ο ανήλικος

Ένα απίστευτο περιστατικό ενδοοικοενειακής βίας με πρωταγωνιστή ανήλικο και...