30.8 C
Chania
Monday, July 1, 2024

Ανακοίνωση Δημοκρατικής Συμμαχίας Χανίων για τη διάσπαση του Εφετείου Κρήτης

Ημερομηνία:

Αιδώς Αργείοι. Αυτό που δεν τόλμησε ο Ιωάννης Μεταξάς, απαντώντας στους αιτούντες της ίδρυσης Εφετείου στο Ηράκλειο ότι ‘δεν θα είμαι αυτός που θα διχάσει τους Κρήτες’, αυτό που δεν ενέκρινε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής λέγοντας ‘αυτό που έκανε ο Ελευθέριος Βενιζέλος δεν θα το χαλάσω εγώ’, αλλά ούτε οι κυβερνήσεις των Κ. Σημίτη και Κ. Καραμανλή, το έπραξαν οι σημερινοί διοικούντες, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου με τους εξ ανατολών συμβούλους του.

Το καλλιέργησαν και το εξασφάλισαν από τις θέσεις ισχύος που κατέχουν σήμερα, χωρίς να αντισταθεί ο κ. Καστανίδης, πράγμα που είχε κάνει με θάρρος ο αείμνηστος Ευάγγελος Γιαννόπουλος.
Βέβαια περιμέναμε να σεβαστούν τις θέσεις των προκατόχων τους, οι σήμερα διοικούντες, αλλά όπως ασχημονούν σε βάρος του ελληνικού λαού έτσι και κάνουν σε βάρος των Χανίων».
Ο κ. Κελαϊδής σημειώνει ακόμη:
«Οι σήμερα διοικούντες είναι φαίνεται ανιστόρητοι, αλλά και αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων, σε βάρος της Δυτικής Κρήτης και της ιστορικής πρωτεύουσας της Κρήτης, των Χανίων.
Εδώ αποβιβάστηκε ο Ύπατος Αρμοστής, εδώ ήταν η Ύπατη Αρμοστία (1898 – 1912) και εδώ στα Χανιά ήταν η έδρα της Διοίκησης Κρήτης (1912 – 1955) και που η τωρινή κυβέρνηση όφειλε να ορίζει έδρα της Γενικής Γραμματείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Εκτός του ότι είναι ανιστόρητοι, δυστυχώς και μας διχάζουν και μας απομακρύνουν από τον αναγκαίο συγκρητισμό, γι’ αυτό είναι και γίνονται συνεχώς πιο επικίνδυνοι.
Οι εκπρόσωποί τους στα Χανιά σφυρίζουν αδιάφορα. Είναι ναρκωμένοι από την εξουσία, δεν αντιδρούν, δεν μετέχουν, δεν διαμαρτύρονται σθεναρά και αποφασιστικά.
Καλούμε τέλος τους Χανιώτες να αποδοκιμάσουν την κυβέρνηση, τις αποφάσεις της και τους εδώ εκπροσώπους της.
Η κοινωνία δεν ανέχεται πλέον την πολιτική τους και τις ενέργειές τους, αυτό όμως πρέπει να το αντιληφθούν οι διοικούντες και θα γίνει μόνο με αντίδραση και διαρκείς αγώνες, αγώνες που θα υπηρετούν την αποκέντρωση, την ισοπολιτεία και τον συγκρητισμό.

Εμμ. Ν. Κελαϊδής

Συντονιστής Χανίων

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στη φίλη της Οδού Κορνάρου (Φανή Παρασκάκη)

Της Νότας Ντουντουλάκη Εχω την αίσθηση πως , φεύγοντας οι...

Σπιτικές προτάσεις

Χοχλιοί μπουμπουριστοί Τώρα οι χοχλιοί είναι στουμπωμένοι. Τους καθαρίζομε με...