16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ανακοίνωση και από το ΚΚΕ για την φασιστική επίθεση στα Χανιά στον γιατρό Δημήτρη Μακρέα

Ημερομηνία:

Και το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την επίθεση που δέχτηκε ο γιατρός Δημήτρης Μακρέας από φασίστες το απόγευμα της 25ης Μαρτίου στα Χανιά. Μιλάει για «άνανδρο» και «μαφιόζικο» χτύπημα που αποδεικνύει «τον χαρακτήρα της εγκληματικής οργάνωσης της Χ.Α.» ενώ σημειώνουν ότι «τέτοιες ενέργειες είναι συνέχεια των προσπαθειών που κάνουν οι διάφοροι μηχανισμοί για να τρομοκρατήσουν το λαϊκό κίνημα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Οι Τομεακές Επιτροπές Πόλης & Υπαίθρου Χανίων του ΚΚΕ καταγγέλουν την επίθεση απο ομάδα φασιστοειδών σε γιατρό, γνωστό για την αντιρατσιστική του δράση,  το  απόγευμα της 25ης Μάρτη στα Χανιά. Το χτύπημα μάλιστα ήταν στοχευμένο, μαφιόζικου χαρακτήρα, άνανδρο, που δείχνει τον χαρακτήρα της εγκληματικής οργάνωσης της Χ.Α. Το θύμα χτυπήθηκε πισώπλατα με ξύλο ενώ στη συνέχεια τον γρονθοκόπησαν. Λίγη ώρα νωρίτερα είχαν τραμπουκίσει μετανάστη που βρέθηκε στο δρόμο τους.

Είναι γνωστές οι τραμπούκικες, θρασύδειλες τακτικές των επιθέσεων του συγκεκριμένου χώρου, έχουν επαναλειφθεί στο παρελθόν, στα σκοτάδια, σε μεμονωμένα άτομα, κρυμμένοι στην ανωνυμία τους.

Οι τακτικές τους και η ιδεολογία τους είναι επικίνδυνες.  Οι επιθέσεις τους έχουν στόχο όλους αυτούς που αγωνίζονται, όσοι μπαίνουν εμπόδιο στα σχέδια των αφεντικών τους, του κεφαλαίου, που τόσο πιστά υπηρετούν. Διχάζουν την εργατική τάξη, σε έλληνες και ξένους, την ίδια ώρα που τα αφεντικά τους ξεζουμίζουν και έλληνες και μετανάστες.

Τέτοιες ενέργειες είναι συνέχεια των προσπαθειών που κάνουν οι διάφοροι μηχανισμοί για να τρομοκρατήσουν το λαϊκό κίνημα, να το απονευρώσουν, να το υποτάξουν για να περάσουν τα αντιλαϊκά, αντεργατικά τους σχέδια.

Το φασισμό και τους εκφραστές του ο λαός και η νεολαία τους έχει απορρίψει στη συνείδησή τους και τους έχει καταδικάσει με την πάλη τους και καθένας που προσπαθεί να ξεθάψει το φάντασμα του φασισμού, να είναι σίγουρος ότι θα μας βρει αντιμέτωπους.

Καλούμε την εργατική τάξη, το λαό, τη νεολαία, μαζικά να καταγγείλουν και να απομονώσουν τη δράση των φασιστών στην πόλη μας, στους χώρους δουλειάς, στους χώρους που ζει και εργάζεται η νεολαία. Να μην ανεχτεί τα φασιστικά τάγματα εφόδου που χτυπούν, δολοφονούν μετανάστες, εργάτες, αγωνιστές. Να δυναμώσει την πάλη της και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την αντεπίθεση του εργατικού λαϊκού κινήματος, όχι μόνο απέναντι στο φίδι του φασισμού αλλά και το αυγό που το γέννάει, το ίδιο το κεφάλαιο, που χρησιμοποιεί τους φασίστες κατα την αρεσκεία του, τους βάζει και τους βγάζει στις φυλακές, δίνει εντολές να χτυπάνε σωματεία και εργαζόμενους.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...