15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις για τη δολοφονική επίθεση εις βάρος του γιατρού Δημήτρη Μακρέα – Τι λέει η ανακοίνωση της αστυνομίας

Ημερομηνία:

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία σχετικά με τη δολοφονική επίθεση εις βάρος του γιατρούΔημήτρη Μακρέα. Eνώ μετά τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων και την Ένωση Γιατρών ΕΣΥ ν. Χανίων ανακοίνωση εξέδωσαν και η Πρωτοβουλία Αντίστασης αλλά και η ΚΕΕΡΦΑ. Μάλιστα, προαναγγέλλουν συλλαλητήριο το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας σήμερα το πρωί έγιναν τρεις συλλήψεις και εις βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για απρόκλητες σωματικές βάρος σε βάρος του 43χρονου γιατρού.

Πιο αναλυτικά, στο κείμενο της αστυνομίας αναφέρονται τα εξής:

Συνελήφθησαν, σήμερα (26.03.2015) το πρωί στα Χανιά, τρεις ημεδαποί ηλικίας 24, 26 και 28 ετών οι οποίοι χθες (25.03.2015) το βράδυ, επιτέθηκαν απρόκλητα και τραυμάτισαν 43χρονο ημεδαπό στα Χανιά.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, για την αναζήτηση και ταυτοποίηση των δραστών, εντοπίστηκαν  οι 24χρονος, 26χρονος, 28χρονος  και συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για τη διάπραξη της συγκεκριμένης πράξης. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για απρόκλητες σωματικές βλάβες σε βάρος του 43χρονου.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Ανακοίνωση Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή-ΚΕΕΡΦΑ

Σε ανακοίνωση της η ΚΕΕΡΦΑ, αφού καταγγέλλει την επίθεση στον γιατρό Δημήτρη Μακρέα σημειώνει ότι πρόκειται για δολοφονική και οργανωμένη επίθεση με λοστάρια και γροθιές που προκάλεσαν πολλαπλά κατάγματα στο κεφάλι. Καλούν σε συλλαλητήριο το Σάββατο 12 το μεσημέρι στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς

Πιο αναλυτικά αναφέρουν:

Καταγγέλουμε τη φασιστική επίθεση στο γιατρό και μουσικό Δημήτρη Μακρέα το απόγευμα της 25ης Μαρτίου στην οδό Δασκαλογιάννη.

Το τάγμα εφόδου της εγκληματικής ναζιστικής συμμορίας  Χρυσής Αυγής , αφού προπηλάκισε ένα Μαροκινό μετανάστη στην οδό Χατζημιχάλη Νταλιάνη, στοχοποίησε το Δημήτρη που έβγαινε από το Στέκι Μεταναστών και του επιτέθηκε με μαφιόζικο τρόπο λίγα μέτρα παρακάτω, απέναντι από τη Σπλάντζια, με μιά ομάδα που κατέβηκε από αμάξι κι έναν που έδινε οδηγίες μέσω κινητού από πίσω.

Ηταν μια δολοφονική κι οργανωμένη επίθεση με λοστάρια και γροθιές και τον οδήγησε με πολλαπλά κατάγματα στο κεφάλι στα επείγοντα. Δηλώνουμε ότι δε θα ανεχθούμε ούτε στα Χανιά ούτε πουθενά τη δράση των νεοναζί που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα και τον Σακζχάτ Λουκμάν.

Απαιτούμε την παραδειγματική καταδίκη των τριών συλληφθέντων για την επίθεση στον Δημήτρη Μακρέα. Την εκδίκαση και την παραδειγματική καταδίκη των συλληφθέντων ηγετών της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Καλούμε τα σωματεία, τους φορείς της πόλης, κάθε αντιφασίστα/τρια σε μαζικό συλλαλητήριο-απάντηση στη δολοφονική επίθεση το Σάββατο 12 το μεσημέρι στην πλατεία Δημοτκής Αγοράς.

"google ad"

Και η Πρωτοβουλία Αντίστασης

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αντίστασης ζητά την απομόνωση των αποβρασμάτων του ρατσισμού και του φασισμού ενώ μιλά για «θρασύτατη δολοφονικού τύπου ενέργεια» και καλούν και αυτοί σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο:

Η θρασύτατη δολοφονικού τύπου ενέργεια των χρυσαυγιτών στην πόλη μας το βράδυ στις 25 Μάρτη, ξεσηκώνει για άλλη μια φορά την οργή της νεολαίας και των ανθρώπων της δουλειάς. Και αυτό γιατί δίπλα στα επώδυνα προβλήματα της φτώχειας και της ανεργίας που παραμένουν και χειροτερεύουν, παρά την αλλαγή κυβέρνησης, παραμένει επίσης και η βρώμικη δράση των φασιστοσυμμοριών.

Οι φασίστες ενισχύουν με τον πιο βρώμικο τρόπο την αντιλαϊκή επίθεση του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών. Σπέρνουν το δηλητήριο του ρατσισμού ενάντια στα θύματα των κατεστραμμένων γειτονικών χωρών που ο ξεριζωμός τους οδήγησε να θαλασσοπνίγονται και κάποιοι απ’ αυτούς να φτάνουν στη χώρα μας. Την ίδια στιγμή που θρασύδειλα και αποπροσανατολιστικά χτυπάνε τους κολασμένους της γης που ψάχνουν το μεροκάματο να επιβιώσουν, κάνουν τεμενάδες σε Άγγλους, Γάλλους, Γερμανούς και Αμερικάνους ιμπεριαλιστές που ρημάζουν με διάφορους τρόπους τις γύρω χώρες, αλλά και τη χώρα μας. Κουβέντα για τον καρκίνο των βάσεων, κουβέντα για την ανάγκη ζωής που έχει ο λαός μας να οικοδομήσει όρους για να σπάσει τις αλυσίδες της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης από Ε.Ε. και ΝΑΤΟ.

Η Χρυσή Αυγή και τα κάθε λογής φασισταριά είναι οι πιο ωμοί και αδίστακτοι υπηρέτες των ντόπιων και ξένων δυναστών του λαού μας. Συνεργάτες των ΝΑΖΙ κατακτητών, χουντικοί υπηρέτες των ΗΠΑ και τώρα θρασύδειλοι τραμπούκοι – δολοφόνοι των θυμάτων των ιμπεριαλιστών της «πολιτισμένης» Δύσης. Το δολοφονικού τύπου χτύπημα στο δημοκράτη γιατρό Δημήτρη Μακρέα, που τόλμησε να παρενοχλήσει τη βρώμικη ρατσιστική τους βία και τρομοκρατία συμπαραστεκόμενος σε θύμα ρατσιστικής επίθεσης,  αποδείχνει πως ο πραγματικός τους στόχος είναι το κίνημα αντίστασης και οι αγωνιστές που τολμούν να σηκώνουν το ανάστημά τους ενάντια σε κάθε έκφραση της βαρβαρότητας του συστήματος…

Όχι, οι φασίστες δε μετάνιωσαν ούτε για τη δολοφονία του Φύσσα, ούτε για την καλά οργανωμένη και επίσης δολοφονικού τύπου επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, ούτε για καμιά άλλη. Οφείλουμε να απαιτήσουμε την παραδειγματική καταδίκη των φασιστών τραμπούκων και δολοφόνων.  Την ίδια στιγμή να έχουμε ξεκάθαρο πως από τους φασίστες και τη φασιστικοποίηση κάθε άλλο παρά θα μας  απαλλάξει η αστυνομία, τα δικαστήρια και οι κρατικοί μηχανισμοί του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης. Είναι χρέος μας να ξαναβγούμε στο δρόμο χωρίς αυταπάτες και αναμονές από τους νέους διαχειριστές που ορκίζονται στο κεφάλαιο, το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

  • Μόνο με αγώνες θα υπερασπιστούμε την Ειρήνη, τη Δημοκρατία, το δικαίωμα στη δουλειά και κάθε δικαίωμά μας.

  • Μόνο μ’ αγώνες θα απαγορέψουμε τη δράση και την ύπαρξη του φασισμού.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ