29 C
Chania
Πέμπτη, 27 Αυγούστου, 2026

Ανακοίνωση Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων: Ενεργοποίηση Πεδίου Βολής «ΚΑΡΑΒΙΑ» στις 28 Αυγούστου

Ημερομηνία:

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση για την ενεργοποίηση του Πεδίου Βολής «ΚΑΡΑΒΙΑ» (LGD-76) στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κρήτης, με ισχύ την Πέμπτη 28 Αυγούστου 2026.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που υπογράφει ο Αντιπλοίαρχος Λιμενικού Σώματος Γεώργιος Μαρακάκης, το πεδίο βολής θα λειτουργήσει από τις 10:00 έως τις 13:00 (ώρα UTC), εντός συγκεκριμένων γεωγραφικών ορίων που ορίζονται από επτά στίγματα συντεταγμένων.

Η θαλάσσια περιοχή που αποκλείεται για τη διάρκεια της άσκησης εκτείνεται μεταξύ του 36°55’30” Βόρειο πλάτος και 23°29’20” Ανατολικό μήκος στα βόρεια, έως το 36°41’30” Βόρειο πλάτος και 23°41’10” Ανατολικό μήκος στα νότια, καλύπτοντας σημαντικό τμήμα του Λιβυκού Πελάγους δυτικά της νήσου Γαύδου.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων απευθύνει έκκληση προς τους πλοιάρχους και κυβερνήτες όλων των σκαφών, καθώς και προς τους ναυτικούς πράκτορες, να αποφύγουν τη διέλευση από την εν λόγω θαλάσσια ζώνη κατά το χρονικό διάστημα λειτουργίας του πεδίου βολής.

Παράλληλα, η ανακοίνωση κοινοποιείται προς τους ναυταθλητικούς και αλιευτικούς συλλόγους της περιοχής, οι οποίοι καλούνται να ενημερώσουν τα μέλη τους και να τηρήσουν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται προς το Ναυτικό Όμιλο Χανίων (Ν.Ο.Χ), το Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων (Ι.Ο.Χ) και το Λιμενικό Φυλακείο Σούδας Χανίων (Λ.Φ.Σ.Χ).

Η ανακοίνωση αποστέλλεται επίσης σε εταιρείες ρυμουλκών και λάντζων, καθώς και σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία καλούνται να προβάλλουν το περιεχόμενό της χωρίς οικονομική επιβάρυνση της υπηρεσίας.

Η ενεργοποίηση του πεδίου βολής «ΚΑΡΑΒΙΑ» εντάσσεται στο πλαίσιο των προγραμματισμένων στρατιωτικών ασκήσεων που πραγματοποιούνται σε τακτική βάση στην ευρύτερη περιοχή της Ναυτικής Βάσης Σούδας, η οποία αποτελεί στρατηγικό σημείο αναφοράς για τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα Χανιά εκπέμπουν S.O.S.

Του Μανώλη Ντουντουνάκη *Αναμφίβολα, ο τουρισμός συμβάλλει ουσιαστικά στην...

Ακρίτα για Καρυστιανού: «Είπε ότι γιατροί κάνουν αμβλώσεις στον 7ο μήνα – Τους έχει καταγγείλει;»

Την αντίδραση της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενας Ακρίτα, προκάλεσε η καταγγελία...