27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Ανακοίνωση Συλλόγου Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ν. Χανίων

Ημερομηνία:

Βήμα – βήμα ξετυλίγεται το σχέδιο της κυβέρνησης και της τρόικα, σύμφωνα με το οποίο, χιλιάδες εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα απολυθούν. Η κυβέρνηση δια στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού ομολογεί πως έχει δεσμευτεί για 15.000 απολύσεις εργαζομένων μέχρι το τέλος του 2014.Για μια ακόμη φορά η συγκυβέρνηση προσπαθεί με «όμορφες» λεξούλες (κινητικότητα – διαθεσιμότητα – μεταρρύθμιση – ανασυγκρότηση κ.λπ.) να κρύψει επικοινωνιακά την ωμή πραγματικότητα που έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους και την Ελληνική κοινωνία στο σύνολο της, βορρά στις «εξωφρενικές» απαιτήσεις της τρόικα προκειμένου και πληρώνεται η δόση των τοκογλυφικών δανείων.

Το Δημόσιο χρέος που αποτέλεσε τον βασικό λόγο επιβολής των μνημονίων αυξάνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, ενώ δεδομένη πλέον πρέπει να θεωρείται η επιβολή νέων δυσβάσταχτων μέτρων και χρονικό ορίζοντα το 2020. Μια ολόκληρη γενιά Ελλήνων χωρίς προοπτική, χωρίς ελπίδα!!!

Ξεκάθαρος διαχρονικός στόχος των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η ΑΝΑΤΡΟΠΗ της ασκούμενης πολιτικής στο σύνολο της και όσων την εφαρμόζουν. Ανατροπή της ασκούμενης πολιτικής που στόχο έχει τη διάλυση και ιδιωτικοποίηση των Κοινωνικών Δομών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Παιδείας, της Υγείας με χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων.

Δεν μπορούμε να επαναλάβουμε λάθη του παρελθόντος που οδήγησαν σε μεμονωμένες και ανά κλάδο εργαζομένων κινητοποιήσεις χωρίς τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ο πόλεμος αυτός, διότι για πόλεμο πρόκειται, μπορεί και θα είναι νικηφόρος, δίνοντας ελπίδα και διέξοδο μόνο όταν όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και όχι μόνο, συμμετοχικά, μαζικά, ενεργά και αποφασιστικά μπουν στη μάχη.

Σε αυτό το πλαίσιο και με αυτή την προοπτική:

  1. Συμμετέχουμε μαζικά στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρύξει το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την ΤΕΤΑΡΤΗ 18 και ΠΕΜΠΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013, δημιουργώντας προοπτική κλιμάκωσης.
  2. Πραγματοποιούμε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την ΤΡΙΤΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, στις 8:00 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, προκειμένου να αποφασίσουμε δράσεις και να συμπαρασταθούμε στους συναδέλφους μας Σχολικούς Φύλακες των οποίων εκδικάζεται εκείνη την ημέρα η υπόθεση των ασφαλιστικών μέτρων.
  3. Συμμετέχουμε μαζικά και αγωνιστικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις.
  4. Την ΠΕΜΠΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ στις 12:00 το μεσημέρι, στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, πραγματοποιούμε νέα Γενική Συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουμε για την κλιμάκωση της πάλης, για απεργίες και αγώνες με διάρκεια που στο στόχαστρό τους θα έχουν την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Να αποστείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στην Ομοσπονδία για συντονισμένη και την κοινή δράση με τους άλλους κλάδους του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα που βρίσκονται σε απεργιακούς αγώνες για την περεταίρω συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων.
  5. Τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013, ημέρα που ξεκινά η διαθεσιμότητα των Δημοτικών Αστυνομικών και την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013, προτείνουμε νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση πιστή στις εντολές της τρόικα υλοποιεί μια πολιτική που ισοπεδώνει την Ελλάδα και εξαθλιώνει τους Έλληνες. Έχουμε χρέος με αποφασιστικότητα να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές.

 Κανένα άλλοθι, καμιά δικαιολογία δεν μπορεί να αιτιολογήσει τη μη συμμετοχή, την αδράνεια και την απάθεια!

 Το θετικό αποτέλεσμα του αγώνα για την ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ προϋποθέτει ατομική συνείδηση κα ενεργοποίηση. Οι «λίγοι» εύκολα θα ηττηθούν οι «πολλοί» εύκολα θα κερδίσουν.

Αν πραγματικά έχουμε πειστεί πως αυτή η πολιτική τίποτα καλό και ελπιδοφόρο δεν έχει να προσφέρει στους εργαζομένους και στον τόπο παρά μιζέρια και εξαθλίωση έχουμε ευθύνη και χρέος να τα ανατρέψουμε!!!

 Δεν αγωνιζόμαστε για το μεροκάματο, αλλά για την εργασιακή μας υπόσταση, το μέλλον των οικογενειών μας και του τόπου. Ορθώνουμε το ανάστημά μας με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια!!!

 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

–          Καμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους. Αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν ένα μέρος από τις τεράστιες απώλειές μας.

–          Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Παιδεία, Υγεία-Πρόνοια για όλους.

"google ad"

–          Καμιά ιδιωτικοποίηση, καμιά εκχώρηση δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών και οργανισμών.

–          Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους. ΟΧΙ στο βούλιαγμα των ασφαλιστικών ταμείων, στη νέα προκλητική μείωση των εργοδοτικών εισφορών, στην κατάργηση των επικουρικών ταμείων, στη νέα μείωση των συντάξεων και του ΕΦΑΠΑΞ.

–          Κανένας πλειστηριασμός στη λαϊκή κατοικία.

–          ΟΧΙ στη φοροληστεία και τα χαράτσια. Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

INKA: Το Πάσχα του 2024 θα είναι ακριβότερο κατά 6% σε σχέση με πέρυσι

Το Πάσχα του 2024 θα κοστίσει 355,88. Δηλαδή το Πάσχα του...

Παραίτηση βόμβα Αϊνδιλή από την επιτροπή λαμπαδηδρομίας μετά το «σόου» με Σχοινά, Μιχαηλίδου, Μονογυιού και την οργή των αθλητών

Η είδηση του αποκλεισμού ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών από την λαμπαδηδρομία,...

Ηράκλειο: Ξεκίνησε η μεγάλη αντισεισμική άσκηση – Ήχησε το 112 | Φωτός

Με καθυστέρηση περίπου μιάμισης ώρας ξεκίνησε σε Ηράκλειο και Λασίθι η δεύτερη μέρα...