18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Ανακοίνωση Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Παρασκευής & Συσκευασίας Τροφίμων – Αρτοσκευασμάτων – Ποτών Ειδών Ζαχαροπλαστικής

Ημερομηνία:

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Με όλα τα γεγονότα που εξελίσσονται αυτή τη περίοδο με επίκεντρο τη Συρία δεν είναι δυνατό να μην πάρει θέση επί του θέματος το σωματείο μας, όντας πόλος συσπείρωσης εργαζομένων.Κάποιοι σαν και εμάς ζουν εκεί. Άνθρωποι της βιοπάλης. Οικογενειάρχες, μεροκαματιάρηδες, εργάτες που με ιδρώτα παράγουν καθημερινά τον πλούτο της χώρας τους. Όπως και εμείς. Γι’ αυτό και δεν έχουμε το δικαίωμα να σωπάσουμε

Καταδικάζουμε τη στρατιωτική επίθεση ενάντια στη Συρία, την οποία προετοιμάζουν οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και οι σύμμαχοί τους, για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους στην περιοχή (π.χ. φυσικό αέριο, ενεργειακός πλούτος, δρόμοι μεταφοράς).

Ολόκληρη η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, όπως και οι γειτονικές χώρες, μπαίνουν σε επικίνδυνες περιπέτειες, με το ενδεχόμενο μιας γενικής ανάφλεξης της περιοχής, που οφείλεται στις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις που στοχεύουν στον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς προς όφελός τους.

Απορρίπτουμε τα προσχήματα του ιμπεριαλισμού, αφού έχουμε την εμπειρία από αντίστοιχα ψέματα, τα οποία χρησιμοποίησαν σε όλους τους προηγούμενους πολέμους, όπως στο Ιράκ, στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν και τη Λιβύη. Έτσι και στη Συρία βάζουν μπροστά το πρόσχημα της ύπαρξης χημικών όπλων για να δικαιολογήσουν την επίθεση τους. Και ποιος ξέρει αν θα είμαστε οι επόμενοι.

Επιτέλους είναι ευθύνη του καθενός να βγει και να δηλώσει την αντίθεσή του. Είναι ευθύνη των σωματείων να πάρουν αποφάσεις καταδίκης αυτού του ιμπεριαλιστικού πολέμου που θα αιματοκυλήσει μια ολόκληρη χώρα, θα σκοτώσει αθώα παιδιά και που θα θέσει σε κίνδυνο και τα δικά μας παιδιά, εδώ στη πόλη μας. Ας μην ξεχάσει κανείς μας ότι είναι πιθανό να κινδυνεύει και το σπίτι μας εφόσον η βάση από την οποία θα ξεκινούν οι πύραυλοι (Βάση της Σούδας) είναι στόχος στρατηγικής σημασίας για τον αμυνόμενο λαό. Αν θέλουν να ξεμπλέξουν με τους πύραυλους που τους σκοτώνουν θα πρέπει να καταστρέψουν την αφετηρία τους, και μετά θα ψάχνουμε δήθεν έκπληκτοι να βρούμε από πού μας ήρθε.

Το σωματείο μας παίρνει απόφαση καταδίκης αυτής της επίθεσης και καλεί όλα τα σωματεία να πάρουν τώρα θέση. Καλεί όλους τους εργάτες να είναι υπ’ ατμών και να ξεσηκωθούν, ενωμένοι να φωνάξουν κατά του νέου πολέμου στη Συρία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...