22.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Αναξάρτητοι Έλληνες: ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΠΕΝΤΑΓΙΩΤΗ ΚΑΙ ΜΑΡΣΙΩΝΗ

Ημερομηνία:

Την 18η Νοεμβρίου 2012 δύο Δικαστικοί Λειτουργοί οι Εισαγγελείς Πρωτοδικών Γ. Πενταγιώτης και Β. Μαρσιώνη βρέθηκαν στο επίκεντρο της Ελληνικής επικαιρότητας. Ο λόγος, ως γνωστόν, ήταν η δημόσια έκφραση της γνώμης τους. Μιας γνώμης που έχουν το νόμιμο δικαίωμα να εκφράσουν.

Οι δύο λειτουργοί προέβησαν σε ξεκάθαρη αποκήρυξη της νομιμοποίησης της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας με φράσεις όπως «Κυβέρνηση δoσίλογων» και «δήθεν κοινοβουλευτική Δημοκρατία» …«καθεστώς κατοχής»! Άσκησαν κριτική στους «σοφούς του ΣτΕ» που αποφάσισαν επί τη βάσει του δημοσίου συμφέροντος εναντίον του συμφέροντος αυτού! Διατυπώνοντας τη γνώμη τους εξέφρασαν αυτό που καθημερινά ακούγεται από την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών. Η διατύπωση αυτής της γνώμης τους κρίθηκε από την ηγεσία της Δικαιοσύνης μη προσήκουσα!  Έτσι διατάχθηκε απο τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε ο πειθαρχικός έλεγχος των λειτουργών με την κατηγορία του μη προσήκοντος «ήθους».

Ξενίζει αυτή η κρίση του ανώτατου εισαγγελέα της Χώρας. Γιατί το «ήθος» των διωκομένων λειτουργών τους υπαγόρεψε  να ανταποκριθούν στο ρόλο που τους έχει επιφυλάξει το Σύνταγμα ως εκφραστών μιας δικαστικής εξουσίας που καλείται να εξισορροπήσει τη λειτουργία του Κράτους απέναντι σε κάθε παρανομούσα εκτελεστική εξουσία. Επιχείρησαν να καταστήσουν σαφές σε δημόσιο χώρο και όχι μόνο σε προσωπικές συζητήσεις τι διακυβεύεται σε αυτό το κρίσιμο ιστορικό σημείο για τη χώρα και να πάρουν θέση. Γιατί σε συνθήκες, όπως αυτές που βιώνουμε, μία σιωπηρή δικαστική εξουσία δεν προστατεύει το Σύνταγμα και τους νόμους, αλλά συναινεί στην καταπάτησή τους.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Χανίων θεωρούν αναγκαίο να εκφράσουν την υποστήριξή τους στους ανωτέρω λειτουργούς, και ιδίως τον εισαγγελέα Γιάννη Πενταγιώτη, που υπηρετεί τηδικαιοσύνη στο Νομό Χανίων. Στήριξη όχι γιατί όσα εξέφρασαν συμβαίνει να ειναι σωστά και είναι, ενδεχομένως, γνώμη κάθε ενεργού πολίτη. Αλλά στήριξη γιατί έχουν δικαίωμα να εκφράζουν τη γνώμη τους ελεύθερα ,ακόμη και όταν είναι δυσάρεστη στην εξουσία, ακόμη και όταν είναι αιχμηρή, ακόμη και όταν εκφράζεται με πάθος. Και αυτό το δικαίωμα πρέπει να είναι σεβαστό απαρέγκλιτα. Δεν επιθυμούμε μία Δικαιοσύνη αποξενωμένη από την πραγματικότητα, η Χώρα δε χρειάζεται τέτοια Δικαιοσύνη, το πολίτευμα δεν την ανέχεται.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ