15.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

“Αναρχικοί” ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη

Ημερομηνία:

Ανάληψη ευθύνης σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, από «αναρχικούς – αναρχικές» για την κατάπτυστη επίθεση στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη.

Η ομάδα που πραγματοποίησε την επίθεση χθες στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, ανέλαβε την ευθύνη με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στο κείμενο που «ανέβασαν» στο διαδίκτυο αναφέρουν:

“Μερικές συντρόφισσες και σύντροφοι παρεμβήκαμε στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, γράφοντας στην πρόσοψη: “Η ιστορία σου ξεκινάει από το βουνό και καταλήγει στον εθνικό βούρκο της πλατείας Συντάγματος”. Στη συνέχεια πετάξαμε μπογιές και αποχωρήσαμε.

Ο Μίκης θα είναι αύριο κεντρικός ομιλητής στο “συλλαλητήριο για το Μακεδονικό”, παίρνοντας θέση στην ανασυγκρότηση του εθνικού κορμού, μαζί με όλο τον εθνικιστικό, πατριωτικό συρφετό, την ίδια ώρα που η επίθεση στους “από τα κάτω” εντείνεται με αντιαπεργιακούς νόμους, πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών κλπ συμβάλλοντας στην γενικότερη υποτίμηση των ζωών μας…

ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,

Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

αναρχικές/αναρχικοί”.

Καταδίκη από κόμματα

Την επίθεση καταδίκασαν τα πολιτικά κόμματα με τον ΣΥΡΙΖΑ να σχολιάζει πως στέκεται απέναντι σε πρακτικές βανδαλισμού όπως τα συνθήματα και οι μπογιές και τη ΝΔ να κάνει λόγο για παρακρατικές μεθόδους που δεν φοβίζουν και ούτε πτοούν τους πολίτες. Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση με μπογιές στο σπίτι του μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και τονίζει σε σχόλιό του ότι «όπως είναι γνωστό τέτοιου είδους ενέργειες καμία σχέση δεν έχουν με το λαϊκό κίνημα και τις διεκδικήσεις του».

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...