15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ανατροπή: Οι λοιμωξιολόγοι τώρα λένε όχι στη μετακίνηση από δήμο σε δήμο- Όχι και στη μετακίνηση με ΙΧ

Ημερομηνία:

Έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν…

Ανατροπή σε όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για τις εισηγήσεις για τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό που θα κάνουν οι λοιμωξιολόγοι στη κυβέρνηση, καθώς οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τους ειδικούς να διαφωνούν με το ενδεχόμενο να επιτραπεί η μετακίνηση από δήμο σε δήμο.

Δηλαδή σε αντίθεση με ότι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, ότι δηλαδή εκτός από την παράταση του ωραρίου το Σαββατοκύριακο μέχρι τις 9 το βράδυ, θα επιτραπεί και η μετακίνηση με το αυτοκίνητο με τον κωδικό 6 (για άσκηση) και στο βουνό και στη θάλασσα, φαίνεται πως την τελευταία στιγμή προέκυψαν διαφωνίες. Οι λοιμωξιολόγοι φαίνεται λοιπόν πως βάζουν μπλόκο στη διαδημοτική μετακίνηση για να μην δοθεί το λάθος μήνυμα και ξεχυθεί ο κόσμος στις παραλίες.

Πιο συγκεκριμένα, φαίνεται πώς οι βόλτες με αυτοκίνητο θα παραμείνουν προς το παρόν… όνειρο καθώς με τα μέχρι τώρα στοιχεία οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται να παραμένει η απαγόρευση στις μετακινήσεις με ΙΧ με κωδικό 6. Παράλληλα παραμένει σε ισχύ και η απαγόρευση όσον αφορά στις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο. Με άλλα λόγια, με μοναδικό κριτήριο τον φοβο, οι λοιμοξιολόγοι και η κυβέρνηση αποφάσισαν να παραμείνουν σε ισχύ οι περιορισμοί!

Η συνεδρίαση των ειδικών τελείωσε νωρίτερα το μεσημέρι της Παρασκευής και οι προτάσεις τους εστάλησαν στη κυβέρνηση. Προβλέπουν κατά τα λοιπά, το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής από Δευτέρα 22 Μαρτίου, ενώ θα επιτραπεί και το ψάρεμα. Η πρόταση των ειδικών προβλέπει επίσης και την λειτουργία των παιδικών χαρών στις πλατείες η για την οποία επίσης υπήρξε διχογνωμία.

“Να μην ξεχυθεί ο κόσμος στις παραλίες”

Στην συνεδρίαση υπήρξε έντονο προβληματισμό και αντικρουόμενες θέσεις από τα μέλη της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, μπροστά στο ενδεχόμενο να χαλαρώσει επικίνδυνα η προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας μέσω της “βαλβίδας αποσυμπίεσης” που επιδιώκεται, λόγω της κόπωσης των πολιτών από το μακρύ διάστημα εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό.

Σε αυτό το πλαίσιο, φαίνεται πως εντάχθηκε και το μπλόκο στις διαδημοτικές μετακινήσεις, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες επικράτησε το επιχείρημα πως δεν θα πρέπει να δοθεί το λάθος μήνυμα και να ξεχυθεί ο κόσμος στις παραλίες. Οι τελικες αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας από το υπουργείο Υγείας, η οποία έχει μεταφερθεί από τις 18:00 στις 18:30 για σήμερα το απόγευμα.

Τα νέα μέτρα θα ανακοινώσει ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ενώ στην ενημέρωση θα είναι για πρώτη φορά και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος.

thetoc.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...