25.8 C
Chania
Tuesday, May 21, 2024

Αναφορά προς τον Εισαγγελέα για την απόρριψη λυμμάτων από το ακαθάριστο εδώ και 8 χρόνια αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΧ στην παραλία του Κουμ – Καπί | Φωτός

Ημερομηνία:

Την παρέμβαση Εισαγγελέα ζητούν κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής του Κουμ – Καπί για τη διαρκή απόρριψη λυμμάτων εκ μέρους ΔΕΥΑΧ στην παραλία και στη θάλασσα, όπως και η ίδια έχει παραδεχτεί.

Μάλιστα, κάτοικος της περιοχής ενημερώνει τον Δήμαρχο Χανίων, την πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων ότι εφόσον δε ληφθούν άμεσα τα αναγκαία μέτρα θα προχωρήσει σε μήνυση “για υποβάθμιση περιβάλλοντος και παράβαση καθήκοντος εκ μέρους όσων παρέλειψαν να πράξουν άμεσα τα οριζόμενα από τον Νόμο”.

Όπως αναφέρεται: “Ας γίνει πλέον κατανοητό ότι η υπομονή μας τελείωσε”

Διαβάστε το κείμενο της καταγγελίας:

Οι κάτοικοι της περιοχής του Κουμ Καπί, ιδιοκτήτες, ενοικιαστές και επαγγελματίες, με θλίψη παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα να εντείνονται τα φαινόμενα απόρριψης λυμάτων στην παραλία του Κουμ Καπί, εντός του αστικού ιστού των Χανίων.

Τα φαινόμενα αυτά, σε εποχές πολύ κρίσιμες με την πανδημία του Κορωνοιόυ να έχει πάρει διαστάσεις, παίρνουν χαρακτήρα ιδιαίτερης επικινδυνότητας πέραν της δεδομένης υποβάθμισης του περιβάλλοντος και της υποτίμησης του τουριστικού προϊόντος.  Αξιοσημείωτο είναι ότι δε βρισκόμαστε σε περίοδο αιχμής και δε θέλω καν να σκέφτομαι τι θα συμβεί το καλοκαίρι με την πόλη γεμάτη από επισκέπτες και την παροχέτευση οικιακών λυμάτων αποχέτευσης μέσω του αντλιοστασίου της ΔΕΥΑΧ, σε υψηλά επίπεδα

Την ώρα που ένα πολιτιστικό μνημείο της περιοχής (Porta di Sabbionara) φωτίζεται και γίνεται προσπάθεια ανάδειξης του, βλέπουμε όλο και πιο συχνά το τελευταίο τρίμηνο  την απόλυτη υποβάθμιση της περιοχής μας με υπερχείλιση αγωγών και αντλιοστασίου της ΔΕΥΑΧ  και οπτική μόλυνση, δυσοσμία και απαγόρευση κάθε δυνατότητας κολύμβησης και περιπάτου στην παραλιακή ζώνη.

Η ΔΕΥΑΧ Α.Ε. αιτιολόγησε με ανακοίνωση της Προέδρου της κας Χατζηδάκη το θλιβερό θέαμα δηλώνοντας ότι τα αντλιοστάσια είχαν να καθαριστούν οκτώ χρόνια(!) γεγονός εξοργιστικό.

Με την παρούσα απευθυνόμενη προς τον Δήμαρχο Χανίων, τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων κ. Παπαδογιάννη, κ, Αρχοντάκη, κ. Δαμιανάκη,κ. Βάμβουκα, κ. Σαρρή,  κ. Βουρλάκη, κ. Ρίζο στους οποίος ζητώ να διανεμηθεί ερωτώ:

1)Έχει πράξει τα αυτονόητα ο Δήμος Χανίων και η Διοίκηση της ΔΕΥΑΧ για αναφορά προς τις αρμόδιες Λιμενικές Αρχές και σχηματισμό Δικογραφίας από την Εισαγγελία ως προς τις μολύνσεις των α) 13/1/2020, β)18/2/2020,γ) 10/4/2018, δ)21/1/2019 όταν και έφραξε αγωγός της ΔΕΥΑΧ ,ε)19/9/2016 όταν και τα ακάθαρτα λιμνάζοντα του πάρκου  Ειρήνης και Φιλίας απορρίφθηκαν  στην παραλία του Κουμ Καπί αλλά και στ) κατά το καλοκαίρι του 2017 ( υπάρχει στη διάθεση μου φωτογραφικό υλικό με ημερομηνίες).

2) Έγινε Ε.Δ.Ε εντός της Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΧ για ευθύνες και παραλήψεις;

3) Έγινε λήψη δειγμάτων της μόλυνσης από το Λιμεναρχείο;

4) Ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Χανίων για τις τυχούσες πράξεις και παραλείψεις της ΔΕΥΑΧ και για το γεγονός ότι κατά την Πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ “δεν είχε καθαριστεί το αντλιοστάσιο για οκτώ χρόνια” όπως αναφέρεται παραπάνω και αν όχι θα πράξετε τα δέοντα έστω και τώρα;

5)Σε περίπτωση που δεν πράξετε και τώρα τα προβλεπόμενα από τον Νόμο και τις αρμοδιότητες σας , θα υποβληθεί μήνυση για υποβάθμιση περιβάλλοντος και παράβαση καθήκοντος εκ μέρους όσων παρέλειψαν να πράξουν άμεσα τα οριζόμενα από τον Νόμο.Ας γίνει πλέον κατανοητό ότι η υπομονή μας τελείωσε.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΗΠΑ: Γιατί η Τεχνητή Νοημοσύνη θεωρείται απειλή για τις προεδρικές εκλογές – «Πρόβλημα του σήμερα, όχι του μέλλοντος»

Του Χρήστου Καλουντζόγλου Η απειλή που προέρχεται από προγράμματα Τεχνητής Νοημοσύνης είναι...