15.8 C
Chania
Wednesday, May 1, 2024

Ποιο lockdown για τον κορωνοϊό; Στην Νταλιάνη όλα τα μαγαζιά ανοιχτά | Φωτός

Ημερομηνία:

Η κυβέρνηση ανακοινώνει μέτρα, όμως πολλοί πολίτες απλά κάνουν του κεφαλιού τους…

Θα περίμενε κανείς ότι μετά από όσα είδαμε να συμβαίνουν στην Ιταλία με τους πολίτες που δεν εφάρμοζαν τα μέτρα δε θα κάναμε τα ίδια και εδώ στη χώρα μας. Όμως φαίνεται ότι η ηλιθιότητα κάποιων ανθρώπων είναι ανίκητη.

Μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο τα καταγεγραμμένα κρούσματα αυξήθηκαν από 117 σε 190. Η κυβέρνηση μετά τη θεαματική άνοδο των καταγεγραμμένων κρουσμάτων έσπευσε να λάβει επιπλέον μέτρα. Αποφάσισισε το κλείσιμο όλων των εμπορικών κέντρων, των μπαρ, των καφέ και καφετεριών, όλων των εστιατορίων πέρα των ντελίβερο και των take away, όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων, κέντρων αισθητικής, βιβλιοθηκών, μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.

Ε και; Στα Χανιά παρά τους δραματικούς τόνους που μιλάνε όλοι οι ειδικοί και τις προειδοποιήσεις κάποιοι φαίνεται ότι δε θέλουν να καταλάβουν ή απλά δε νοιάζονται για τους συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Δε νοιάζονται δηλαδή για τους γονείς τους, για τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους, για τον φίλο τους που μπορεί να έχει κάποιο πρόβλημα υγείας. Απλά αδιαφορούν.

Από τη μία πλευρά υπάρχουν αυτοί που κρατούν ανοιχτά τα καταστήματά τους. Όπως στη Νταλιάνη. Μπαρ, μεζεδοπωλεία και ταβέρνες ανοιχτά, σα να είναι μια οποιαδήποτε μέρα. Ο κόσμος σίγουρα δεν είναι αυτός που συνηθίζεται για Παρασκευή βράδυ, όμως είναι αρκετός. Υπάρχουν μπαρ που είναι κατάμεστα και ταβέρνες σχεδόν γεμάτες. Υπάρχουν και άλλες με λιγότερο κόσμο. Όλα όμως σχεδόν τα καταστήματα της Νταλιάνη είναι ανοιχτά.

Δεν είναι λοιπόν μόνο οι των βάσεων που δε σέβονται τις αποφάσεις της επίσημης πολιτείας εν μέσω μίας υγειονομικής κρίσης, δεν τις σέβονται και κάποιοι συμπολίτες μας. Σίγουρα, δεν είναι η πλειοψηφία. Είναι μία μειοψηφία. Αλλά σε αυτές τις καταστάσεις, λίγοι έστω ηλίθιοι αρκούν.

Δείτε φωτογραφίες:

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ