25.8 C
Chania
Monday, June 17, 2024

Ανδρέας Λιοδάκης: Εμπαίζουν τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο Χανίων υπό τον φόβο των κινητοποιήσεων

Ημερομηνία:

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ ν. Χανίων, κ. Ανδρέας Λιοδάκης, σε δηλώσεις που έκανε χθες στην εκπομπή του Μάριου Διονέλλη «Πίσω Σελίδες» μίλησε για εμπαιγμό εκ μέρους του Διοικητή της 7ης ΥΠΕ κ. Γρηγοράκη και του Διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων στο θέμα των 33 εργαζομένων στο νοσοκομείο Χανίων.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Χανίων εμπαίζονται από τους αρμόδιους αφού ενώ αρχικά είχαν τη διαβεβαίωση τόσο του διοικητή της 7ης ΥΠΕ όσο και του διοικητή του νοσοκομείου Χανίων ότι η κινητικότητα θα είναι εσωτερική, εντός του νοσοκομείου και ότι δε θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας τελικά, την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου σε συνάντηση που είχαν με τον διοικητή του νοσοκομείου ενημερώθηκαν ότι βρίσκονται  σε κανονικότατο καθεστώς διαθεσιμότητας.

Χθες, λίγες δηλαδή μόλις ημέρες αργότερα, μετά από παράσταση διαμαρτυρίας και υπό το φόβο γενίκευσης των κινητοποιήσεων ο διοικητής του νοσοκομείου τους διαβεβαίωσε ξανά ότι δε θα προχωρήσουν τα σχέδια της διαθεσιμότητάς.

Πλέον, ο Πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ ν. Χανίων μιλά ανοικτά για ανεύθυνο, επικίνδυνο και απάνθρωπο εμπαιγμό εκ μέρους του Υπουργείου, και των διοικητικών αρχών και θεωρεί αναπόφευκτες τις κινητοποιήσεις.

Πιο αναλυτικά ο κ. Λιοδάκης δήλωσε:

«Υπάρχει μία συζήτηση σχετικά με τον δεύτερο κύκλο κινητικότητας και διαθεσιμότητας που θα αφορά τα νοσοκομεία της Περιφέρειας. Η μεγάλη δεξαμενή θα αφορά την πρωτοβάθμια περίθαλψη. Αυτό είναι σίγουρο. Είναι προειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας. Εμείς έχουμε τους λόγους μας να πιστεύουμε ότι θα προκαλέσει μεγάλη απορρύθμιση σε ότι συνιστά πρωτοβάθμια φροντίδα περίθαλψης και μαζί με αυτό έχει γίνει λόγος για 950 με 1.000 διαθεσιμότητες εργαζομένων σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας μας.»

«Το προσωπικό στο νοσοκομείο Χανίων τώρα, είτε το κοροϊδεύουνε, για να το πούμε ευθαρσώς, είτε ακούει ψέμματα όλο αυτό τον καιρό για να μην δημιουργηθούν αντιδράσεις και κινητοποιήσεις ή πραγματικά κάθε προσπάθεια που μπορεί να πιστεύει κανείς ότι μπορεί να γίνει για να μαλακώσουν, για να στρογγυλέψουν τα μέτρα που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση πέφτουν στο κενό.»

Ο κ. Λιοδάκης ανέφερε ότι παρά τις διαβεβαιώσεις, τελικά τα δεδομένα άλλαξαν: «Το όλο προηγούμενο διάστημα υπήρχε μία λίστα με ονόματα εργαζόμενων σε υπηρεσίες φύλαξης, καθαριότητας και υπηρεσία βοηθητικού προσωπικού. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν ξεχωρίσει από το νοσοκομείο Χανίων για να μπούνε σε μία διαδικασία εσωτερικής κινητικότητας – όπως μας είπε ο διοικητής του νοσοκομείου και ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ. Αυτό θα σήμαινε ότι δε θα έμπαιναν σε διαδικασία επανεπιλογής, σε διαδικασία ΑΣΕΠ, την επόμενη μέρα απλώς θα βρισκόταν σε άλλη υπηρεσία. Μας δίνονταν διαβεβαιώσεις ότι δε θα γίνει καμία κινητικότητα σε νομούς που υπάρχει ένα μόνο νοσοκομείο. Την Παρασκευή αλλάξανε τα δεδομένα. Τώρα, οι συγκεκριμένοι θα μπουν σε διαδικασία ΑΣΕΠ και θα σταλούν οι καταστάσεις στην Αθήνα. Αυτό, λέγεται διαθεσιμότητα. Θα πρέπει να ξαναγίνει αξιολόγηση ακόμα και γι’ αυτούς που έχουν περάσει ήδη τη διαδικασία αξιολόγησης.»

Για τον κ. Λιοδάκη, η χθεσινή κινητοποίηση στο γραφείο του διοικητή αποδεικνύει ότι εμπαίζονται οι εργαζόμενοι: «Σήμερα (χθες) είχαμε παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του διοικητή. Ο Διοικητής μας διαβεβαίωσε και μας μετέφερε την τοποθέτηση του Υπουργείου Υγείας ότι δε θα γίνει καμία κινητικότητα τελικά στα νοσοκομεία, ακόμα και για τους οδηγούς ασθενοφόρων που υπήρχε θέμα σε όλη την Ελλάδα δε θα προχωρήσει.  Απέναντι σε αυτό εμείς βρισκόμαστε χωρίς να έχουμε καμία έγγραφη διαβεβαίωση, καμία επίσημη τοποθέτηση του υπουργείου υγείας, στηριζόμαστε όλο αυτό τον καιρό σε διαρρεύσεις και πληροφορίες. Αν είναι δυνατόν!»

Σύμφωνα με τον κ. Λιοδάκη, οι εργαζόμενοι εμπαίζονται υπό τον φόβο κινητοποιήσεων σε όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης: «Εμείς νομίζουμε ότι τα λένε αυτά επειδή εκτιμούνε ότι θα γίνουν κινητοποιήσεις όχι μόνο στο νοσοκομείο Χανίων αλλά και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Κρήτης, οι συνάδελφοι βρίσκονται σε αναβρασμό, θέλουν να προλάβουν αυτή την κατάσταση, να κερδίσουνε χρόνο και ένα επόμενο διάστημα που θα καταρτιστούν και οι νέοι οργανισμοί με μειωμένες θέσεις θα μπορούν πολύ εύκολα να μιλάνε για ανθρώπους που πλεονάζουν και για ανθρώπους που περισσεύουνε.

Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά στηριζόμαστε σε προφορικές συνεννοήσεις με την ηγεσία του υπουργείου υγείας. Το μέλλον εδώ των εργαζομένων είναι αβέβαιο. 33 άνθρωποι και οι οικογένειές τους βρίσκονται όλο αυτό το διάστημα σε μία απίστευτη ψυχική ταλαιπωρία.»

Ο κ. Λιοδάκης ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του υπενθυμίζοντας ότι προ κρίσης το ίδιο το υπουργείο αναγνώριζε τότε «20.000 κενές οργανικές θέσεις σε όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ουκρανία: Τα κύρια σημεία του τελικού ανακοινωθέντος της Συνόδου Κορυφής

Περίπου 80 χώρες συμφώνησαν σήμερα στην Ελβετία στην «Σύνοδο Κουρφής/Διεθνή...

Κουρταλιώτικο φαράγγι: Αναστάτωση με νεαρό που λίγο έλειψε να πνιγεί

Σε κίνδυνο βρέθηκε την Κυριακή νεαρός που βούτηξε στα...