22.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Ανησυχία στην Ινδία: Αποτεφρώσεις σε αυτοσχέδιες εγκαταστάσεις και νοσοκομεία στο χείλος του γκρεμού

Ημερομηνία:

Μία “ακραία κρίση” βιώνει η Ινδία λόγω της πανδημίας. Αποτεφρώνουν πτώματα σε αυτοσχέδιες εγκαταστάσεις και δεν έχουν καν φορεία για τη μεταφορά νεκρών.

Τραγικές εικόνες επικρατούν στην Ινδία, με εκπρόσωπο νοσοκομείου στο Νέο Δελχί να κάνει λόγο για «ακραία κρίση».

Την κρίσιμη κατάσταση τόνισε την Κυριακή και ο ομοσπονδιακός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, ο οποίος παρότρυνε τους πολίτες να εμβολιαστούν και να είναι προσεκτικοί, καθώς νοσοκομεία και γιατροί έχουν κάνει απελπισμένες εκκλήσεις λέγοντας ότι αδυνατούν να διαχειριστούν τον μεγάλο αριθμό των ασθενών.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι σε ορισμένες πόλεις που που πλήττονται πιο σκληρά, ανάμεσά τους και το Νέο Δελχί, πτώματα αποτεφρώνονται σε αυτοσχέδιες εγκαταστάσεις.

Μάλιστα, το τηλεοπτικό δίκτυο NDTV δημοσίευσε πλάνα στα οποία φαίνονται τρεις υγειονομικοί στο ομόσπονδο κράτος Μπιχάρ να σέρνουν το πτώμα ασθενούς που κατέληξε έως τον χώρο που πρόκειται για αποτεφρωθεί, καθώς δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμα ούτε καν φορεία.

Πολιτικοί, κυβέρνηση και ο ομοσπονδιακός πρωθυπουργός Μόντι δέχονται όλο και σφοδρότερες επικρίσεις, καθώς το κυβερνών κόμμα οργάνωσε προεκλογικές συγκεντρώσεις με τεράστια πλήθη και επέτρεψε να γίνουν εκδηλώσεις για την ινδουιστική γιορτή Κουμπ Μελά παρά την πανδημία, όπως μεταδίδει και το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τέλος, πολλές κυβερνήσεις, ανάμεσά τους της Βρετανίας, των ΗΠΑ και της Γερμανίας, έχουν υποσχεθεί να στείλουν επειγόντως βοήθεια καθώς τα νοσοκομεία αδυνατούν να αντεπεξέλθουν και διώχνουν ασθενείς.

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ μολύνσεων

Η Ινδία σήμερα κατέγραψε νέο παγκόσμιο ρεκόρ μολύνσεων από κορονοϊό, για πέμπτη συνεχόμενη μέρα.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα άγγιξαν τα 352.991 το προηγούμενο 24ωρο, με το σύνολό τους να ανέρχεται πλέον σε 17,31 εκατομμύρια.

Επίσης, καταγράφηκε νέο «μαύρο» ρεκόρ θανάτων: 2.812 ασθενείς κατέληξαν, με τον συνολικό απολογισμό να φτάνει τους 195.123 νεκρούς.

Ωστόσο, αρκετοί ειδικοί φαίνεται πως θεωρούν τους επίσημους αριθμούς υποτιμημένους σε μία χώρα των 1,3 δισ. κατοίκων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ