32.8 C
Chania
Monday, June 17, 2024

Ανοιχτή επιστολή από Παλιόχωρα

Ημερομηνία:

Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη,

Θα σας ενοχλήσω – για λίγο- με την παρούσα μου επιστολή, επειδή αφ’ ενός μεν τρέφω ιδιαίτερη συμπάθεια στην υπηρεσία που ασκείται μα και στο πρόσωπό σας. Και τούτο γιατί το κόμμα που – επάξια- σας ανέδειξε , ο γράφων είχε την τιμή μα και την τύχη να χάσει καριέρα, επειδή είχε την τιμή να υπηρετήσει σαν σωματοφύλακας στον αείμνηστο Γέροντα της Δημοκρατίας Γεώργιο Παπανδρέου επί ενάμιση χρόνο. Αλλά δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται… λέγανε οι παλιοί μας…

Μετά την πτώση του αείμνηστου Γέροντα με τον πόλεμο που μου έκανε η τότε –μα και τώρα – δεξιά μας ηναγκάσθην σε παραίτηση από το επίλεκτο – τότε- σώμα της Αστυνομίας πόλεων. Μετά από περιπέτειες με δυο ναυάγια στα κάτεργα (βαπόρια) τα έτη 1969-1970, τρία χρόνια στην Αμερική απ ’71-’74 επιστέφω στην πατρίδα μου και  από το  1975 μέχρι το 2008 επιδίδομαι και καταγίνομαι με το επάγγελμα του αγρότη , με τρία στρέμματα θερμοκηπίου στη θέση ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ , και που είχα την τύχη να έχω  τρία τροχαία στην πορεία μου από Παλιόχωρα –Χανιά.

Το δε 1985 καθ’ ότι έγκυος η γυναίκα μου στο δεύτερο παιδί μας – κορίτσι- κλαίγοντας τα παράθυρα του θερμοκηπίου μας – καθ’ ότι εγώ ήμουν με τα προϊόντα μας στις Λαϊκές της Αθήνας – ευρισκόμενη στον 70 μήνα εγκυμοσύνης της σπάνε τα υγρά και ως εκ θαύματος με το νοσοκομειακό που από φίλους και γείτονες ειδοποιήθηκε την πήγαν στα Χανιά σε κλινική όπου έμεινε περίπου ένα μήνα μα και το παιδί όταν γεννήθηκε για τριάντα έξι ημέρες έμεινε στη θερμοκοιτίδα στο ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ.  Αυτό μου το παιδί παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο κατά το 2005 και απέχτησε τρία μωρά που για μας είναι η ανεχτίμητη περιουσία μας. Είχε την ατυχία να χωρίσει με τον άντρα της αλλά σε αυτή έχω αφήσει με διαθήκη πατρικιά μου περιουσία στη θέση ΤΡΟΧΑΛΟΥ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ με 4 στρέμματα περιουσίας με μονοκατοικία 60 τ.μ. αντισεισμική με δικό της πηγαδίσιο νερό με δικό της ιδιωτικό δρόμο μέσα σε ελαιώνα και σε απόσταση 14 μέτρα από την παραλία μια όαση – κοντολογίς – μέσα στη στέπα…

Φτωχός μα και υπερήφανος ο πατέρας αυτήν την περιουσία μα και στη θέση «ΠΛΑΚΑΚΙ» στη μεταξύ τους απόσταση περί τα 800 μέτρα είναι γραμμένη με διαθήκη, από εμένα – τον πατέρα – στην κόρη μου την τρίτεκνη!!!

Στις 22/8/15 μου δίνει ο ταχυδρόμος μας έγγραφο – επιστολή του Δήμου μας που ούτε λίγο ούτε πολύ γράφει πως ο εκλεχτός μας Δήμαρχος με το εκλεχτό του επιτελείο μου κοινοποίησαν ΑΠΟΦΑΣΗ του Δημοτικού συμβουλίου τους για αναγκαστική απαλλοτρίωση για διέλευση δρόμου για τον βιολογικό τους στη θέση ΤΡΟΧΑΛΟΥ –ΧΑΛΟΜΟΝΑΣΤΗΡΟ καταστρέφοντας μου ολόκληρη περιουσία του παιδιού μου που τυγχάνει μητέρα (27 χρονών) φτωχή, άνεργη και τρίτεκνη που ο δρόμος που θέλει ο κ. Δήμαρχος εφάπτεται σχεδόν της κατοικίας του παιδιού μου.

Το εν λόγω ακίνητο το έχω βάλει σε αγγελία για πώληση σε 12 Σάββατα των Χανιώτικων Νέων,  με την τιμή των 120.000 ευρώ…. Ας μου τα δώσουν λοιπόν οι αρμόδιοι να αγοράσω κάπου αλλού του παιδιού μου και των εγγονιών μου σπίτι και ας το πάρουν όλο – το κτήμα – δικό τους…

Το ευρισκόμενο στην Παλιόχωρα ακίνητο, διαμερισματάκια των 40 τ.μ. δεν βολεύει την κόρη αφ’ ενός μεν είναι εγγεγραμμένο στον γιό και τη σύζυγό μου. Δεν περισσεύει κοντολογίς ούτε πάτος για κατοικία της κόρης μου εκεί. Αλλά το τεράστιο πρόβλημα της περιοχής μας είναι αυτό το θέμα του βιολογικού. Από το 1997 χωροθετημένος εγκεκριμένος δημοσιευμένος στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως στη θέση «ΤΗΓΑΝΙ», αλλά ποντάροντας οι κύριοι τοπικοί μας άρχοντες με τις παρανομίες τους στις τεράστιες προμήθειές τους κάμανε – παράνομα – την επιλογή στα «ΤΡΟΧΑΛΟΥ» χωρίς να  υπάρχει ούτε μια μελέτη – κατά τον συνήγορο του πολίτη- καθώς ο νόμος ορίζει πριν την αγορά του οικοπέδου για Βιολογικό καθαρισμό. Αναγκαστική λοιπόν απαλλοτρίωση με τα ψίχουλα που θα δώσουμε στον γράφοντα – με πιθανά τραγικά αποτελέσματα- βαδίζοντας οι άρχοντες μας από παρανομία στην παρανομία….

Κύριοι: Περιφερειάρχη και αντιπεριφερειάρχη θερμή μας παράκληση βάλτε τους στη ΘΕΣΗ τους.

Μετά τιμής

Θεόδωρος Σπ. Ζουριδάκης

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ