14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024
Array

Ανοιχτή πρόσκληση για Κοινωνική Αλληλεγγύη προτείνει η ΕΣΕΕ

Ημερομηνία:

Στη σημερινή συνάντηση με το Διοικητή του ΟΑΕΕ πληροφορηθήκαμε την απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής να διακόψει εκ νέου τη χορήγηση σε ασφαλισμένους του φορέα μας.

Αντιλαμβανόμαστε απόλυτα τη δικαιολογημένη αγωνία των συναδέλφων φαρμακοποιών για την κάλυψη των οφειλών του Δημοσίου προς αυτούς, ωστόσο δε θα πρέπει αυτή η «βεντέτα» ανάμεσα σε Φαρμακοποιούς και Υπουργείο να έχει ως θύματα τους απλούς ασφαλισμένους, οι οποίοι στη μεγάλη τους πλειοψηφία δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη δυσπραγία των ταμείων τους.

Είναι ανάγκη σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να μην διαμορφώνονται συνθήκες απόλυτης σύγκρουσης και να αναζητούνται, καλή τη πίστει, λύσεις στα προβλήματα που έχουν ανακύψει.  Το κόστος οποιασδήποτε κινητοποίησης δε θα πρέπει να μετακυλύεται στις «πλάτες» των ήδη πληττόμενων κοινωνικών ομάδων και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων εμπόρων και των οικογενειών τους.

Γι’ αυτό το λόγο, κάνουμε ανοιχτή πρόσκληση στους συναδέλφους  μας τους φαρμακοποιούς να επιδείξουν κοινωνική αλληλεγγύη και να αναθεωρήσουν την αρχική τους απόφαση, ώστε να συμβάλουν με τη σειρά τους στη διαμόρφωση ενός κλίματος αλληλεγγύης και αμοιβαίας συνεννόησης.

Η ΕΣΕΕ, τηρώντας την πάγια θέση της να μην ενθαρρύνει κοινωνικούς  αυτοματισμούς, προτείνει στη Διοίκηση του ΟΑΕΕ να προχωρήσει στη σταδιακή εξόφληση των οφειλομένων του διμήνου Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου, σε όσους δεν έχουν ακόμα καταβληθεί, ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση και να συνεχιστεί η ομαλή και απρόσκοπτη φαρμακευτική περίθαλψη 300.000 οικογενειών ασφαλισμένων εμπόρων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...