30.1 C
Chania
Παρασκευή, 10 Ιουλίου, 2026

Αντιδράσεις για τη συμμετοχή του Βολοντιμίρ Ζελένσκι στο Φόρουμ των Δελφών

Ημερομηνία:

Πολιτικές αντιδράσεις προκαλεί η συμμετοχή του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι, στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, που θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 13 Απριλίου.

Αντίδραση υπήρξε από την Ελληνική Λύση, η οποία σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως «την ώρα που το εμπορικό έλλειμμα εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα επίπεδα, ενώ το δημόσιο χρέος έχει τεθεί εκτός ελέγχου, το καθ’ επίφαση “Οικονομικό” Φόρουμ των Δελφών, αντί να ασχοληθεί με την καταρρέουσα οικονομία, προκαλεί το πανελλήνιο προσκαλώντας τον Ουκρανό Ζελένσκι! Τον σύμμαχο των Τούρκων, που ως πρόεδρος απαγόρευσε την ελληνική γλώσσα στην Ουκρανία και εξαφάνισε την ελληνική εθνική κοινότητα από τις πατρογονικές της εστίες έπειτα από χιλιάδες χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας!», σημειώνει η Ελληνική Λύση.

Καταλήγοντας, το κόμμα σημειώνει, πως «όσοι λοιπόν επιθυμούν να προκαλέσουν τον Ζελένσκι στην Ελλάδα, προκαλώντας επιπλέον προβλήματα στις σχέσεις μας με την Ρωσία, ας κάνουν την εκδήλωση σπίτι τους και ας μην καπηλεύονται τον ιερό συμβολισμό των Δελφών».

Αντίδραση όμως υπήρξε και από το ΚΚΕ, που γνωστοποιεί ότι ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας δεν θα συμμετάσχει στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

«Μετά την ανακοίνωση της συμμετοχής στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών του επικεφαλής του αντιδραστικού καθεστώτος της Ουκρανίας, Β. Ζελένσκι, καθώς και της διεξαγωγής κλειστής συνεδρίασης με τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ, στην οποία προφανώς θα συζητηθεί και η ένταξη της Ουκρανίας, είναι αυτονόητο πως ούτε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ούτε κάποιο άλλο στέλεχος του ΚΚΕ πρόκειται να συμμετάσχει», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον κόμβο Βαμβακόπουλου την Κυριακή 12 Ιουλίου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον κόμβο Βαμβακόπουλου Χανίων στις 12/07. Διακοπές κυκλοφορίας 06:00-06:20 και 14:00-14:10. Έργα οδικής ασφάλειας Κίσσαμος-Κολυμπάρι 12-18/07.

Ολοκληρώθηκε το 1ο Θερινό Σχολείο Αναγεννητικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης ολοκλήρωσε το 1ο Θερινό Σχολείο Αναγεννητικής Ιατρικής με 25 συμμετέχοντες από 6 χώρες. Εντατικό πρόγραμμα με διαλέξεις και εργαστηριακή εκπαίδευση στο Ηράκλειο.

Μια φωτογραφία τα λέει όλα

Για να εξασφαλίσουν τη διατροφή των κατοχικών δυνάμεων και...

Φοιτητικοί Σύλλογοι Πολυτεχνείου Κρήτης: Συλλαλητήριο στις 14 Ιουλίου κατά της αναθεώρησης του άρθρου 16

Φοιτητικοί Σύλλογοι Πολυτεχνείου Κρήτης καλούν σε συλλαλητήριο στις 14 Ιουλίου στα Χανιά κατά της αναθεώρησης του άρθρου 16. Συγκέντρωση στην Πρυτανεία στις 12:00.