20.8 C
Chania
Thursday, May 9, 2024

Αντιπολίτευση για τροπολογία για μετανάστες: ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ υπερψηφίζουν, στα «κάγκελα» Ελληνική Λύση και Νίκη

Ημερομηνία:

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε η μετωπική του Αντώνη Σαμαρά με την κυβέρνηση για το ζήτημα της τροπολογίας για τους μετανάστες, που «άναψε φωτιές» στο γαλάζιο στρατόπεδο.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, κάλεσε την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει κάνοντας λόγο για ακροδεξιά ρητορική. «Καλούμε την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει και να προχωρήσει με την τροπολογία» δηλώνοντας ότι είναι στην σωστή κατεύθυνση. Για τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού, ο κ. Παππάς αναρωτήθηκε αν υπάρχει πλειοψηφία αυτής της άποψης και δήλωσε ότι περιμένει μια απάντηση από τα κυβερνητικά έδρανα.

Την ίδια ώρα, η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη ανέφερε στο περιστύλιο της Βουλής ότι το κόμμα της θα υπερψηφίσει την τροπολογία, παρότι δεν προβλέπει ασφαλιστικές δικλείδες και είναι τυφλό, οριζόντιο μέτρο, ωστόσο υπηρετεί τρέχουσες παραγωγικές και κοινωνικές ανάγκες. Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα η ΝΔ να μην υποκύψει στις ακροδεξιές κραυγές»

Η κυβέρνηση της ΝΔ απλά επειδή αποδείχτηκε ανίκανη να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης αναγκάστηκε να ακολουθήσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που είχε κατατεθεί πριν τις εθνικές εκλογές και τότε την λοιδορούσε, και προχωρά στην ταχεία νομιμοποίηση της παραμονής και εργασίας των παράτυπων μεταναστών στην χώρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ παρά το γεγονός ότι η τροπολογία δεν προβλέπει ασφαλιστικές δικλείδες και είναι ένα τυφλό οριζόντιο μέτρο, εντούτοις υπερψηφίζει την τροπολογία διότι υπηρετεί τρέχουσες παραγωγικές και κοινωνικές ανάγκες της Ελλάδας. Ελπίζουμε η ΝΔ να μην υποκύψει στις ακροδεξιές κραυγές και την αποσύρει.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο Μιχάλης Κατρίνης, υπογράμμισε την αναγκαιότητα να υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες ώστε να μην δοθεί λάθος μήνυμα ότι η διέλευση είναι ελεύθερη στη χώρα. Να δοθεί λύση χωρίς φοβικότητα και με κανόνες όπως ζητούν οι παραγωγικές περιοχές, συμπλήρωσε. Ακόμη, ο Παύλος Χρηστίδης, κατά την διάρκεια της ομιλίας του, είπε μεταξύ άλλων «οι δηλώσεις του κυρίου Σαμαρά για την τροπολογία την οποία έφερε η κυβέρνησή σας δείχνει ότι πήρατε ακροδεξιούς ανέμους και θερίζετε εσωκομματικές θύελλες. Καλά ξεμπερδέματα σας εύχομαι».

KKE: Υπερψηφίζει, αλλά να μην υπάρξει Νέα Μανωλάδα

Θετικά διακείμενο στην τροπολογία για την άδεια διαμονής αλλά υπό την προϋπόθεση να μην υπάρξει νέα Μανωλάδα, είναι το ΚΚΕ. 

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής κάλεσε την κυβέρνηση να διασφαλίσει ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και ότι δεν θα υπάρξει εργοδοτική αυθαιρεσία.

«Θέλετε να έχετε φθηνό εργατικό», είπε ο Νίκος Καραθανασόπουλος και πρότεινε να αφαιρεθεί η αναφορά ότι εάν ο μετανάστης χάσει τη σύμβαση εργασίας, χάνει και την άδεια διαμονής. «Είναι βούτυρο στο ψωμί των εργοδοτών και η αυθαιρεσία των εργοδοτών θα εκτοξευτεί».

Στον Νίκο Καραθανασόπουλο απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας πως ο παράνομος μετανάστης που θα γίνει νόμιμος και θα πάρει άδεια διαμονής και εργασίας, αποκτά τα δικαιώματα του κάθε εργαζόμενου στην Ελλάδα. «Η διάταξη λέει για εργασία, όχι στον ίδιο εργοδότη απαραίτητα. Αν μένει παράνομος, θα μπορεί να πέσει θύμα εργοδότη», είπε.

Πώς αντέδρασαν Ελληνική Λύση και Νίκη

Από την πλευρα του ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Χήτας, ζητώντας την απόσυρση της τροπολογίας. «Τι λέμε τώρα εμείς εδώ; Ανοίξαμε και σας περιμένουμε. Επειδή ο τζάμπα μάγκας πέθανε, να μην δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον προϋπολογισμό και να παραιτηθούν, στον Σαμαρά αναφερόμαστε», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του κόμματος, «Νίκη», Δημήτρης Νατσιός, σε δήλωση του τονίζει ότι «το μήνυμα του κ. Καιρίδη θα φτάσει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Η πατρίδα μας καθίσταται η πιο ελκυστική χώρα για τους λαθρομετανάστες. Η απόφαση αυτή ουσιαστικά ακυρώνει την Επανάσταση του ΄21». Ο βουλευτής του κόμματος, Νίκος Βρεττός έκανε λόγο για «ντροπιαστική τροπολογία».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: 16χρονη τουρίστρια κατήγγειλε τον βιασμό της σε μπαρ

Στην καταγγελία ότι έπεσε θύμα βιασμού από 28χρονο μέσα...

Το ΓΕΛ Σούδας μεταξύ των 10 ομάδων φιναλίστ του Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας του Envolve

Tις 10 επικρατέστερες ομάδες του μαθητικού διαγωνισμού αειφόρου επιχειρηματικότητας...

Σημαντικές επιτυχία για μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Χανίων

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος διδασκόντων θέλει να συγχαρεί...

Καλώδιο Κρήτης – Κύπρου: Τελεσίγραφο Nexans σε ΑΔΜΗΕ «ή πληρώνετε τις δόσεις ή σταματώ το έργο»

Στην αυριανή συνεδρίαση της Oλομέλειας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας...