25.8 C
Chania
Monday, May 20, 2024

Πόλεμος στη Γάζα: Οι Ισραηλινοί διοχετεύουν θαλασσινό νερό στα τούνελ της Χαμάς – «Άνευ σημασίας τα σχέδια του Ισραήλ»

Ημερομηνία:

Άνευ σημασίας είναι τα σχέδια των Ισραηλινών για τη διοχέτευση θαλασσινού νερού στις υπόγειες σήραγγες στη Γάζα, γιατί όπως υποστηρίζει εκπρόσωπος της Χαμάς τα τούνελ κατασκευάστηκαν έτσι ώστε να μην πλημμυρίζουν.

«Τα τούνελ χτίστηκαν από καλά εκπαιδευμένους μηχανικούς, που έλαβαν υπόψη όλες τις πιθανές επιθέσεις από τις κατοχικές δυνάμεις, μεταξύ αυτών και την πιθανότητα διοχέτευσης νερού από την θάλασσα», λέει ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Οσάμα Χαμντάν.

Μιλώντας στη Βηρυτό, ο εκπρόσωπος της Χαμάς ανέφερε πως η οργάνωση δεν πρόκειται να εξουδετερωθεί από τον ισραηλινό στρατό, που αν θέλει να αφεθούν ελεύθεροι οι αιχμάλωτοι θα πρέπει να γίνει συμφωνία για πλήρη κατάπαυση του πυρός. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν στον απόηχο της ανακοίνωσης του ισραηλινού στρατού για τον εντοπισμό τριών ομήρων που ήταν νεκροί. Ο ισραηλινός στρατός εκτιμά ότι η Χαμάς εξακολουθεί να έχει στα χέρια τους 132 αιχμαλώτους.

Ο ισραηλινός στρατός, στην προσπάθειά του να υποχρεώσει τα μέλη της Χαμάς να βγουν από τις σήραγγες, άρχισε προ ημερών να διοχετεύει θαλασσινό νερό σε τμήματα του δικτύου. Το Ισραήλ λέγεται πως έχει εγκαταστήσει τουλάχιστον πέντε πανίσχυρες αντλίες, περίπου δύο χιλιόμετρα από τον προσφυγικό καταυλισμό Αλ-Σάτι, στο βόρειο τμήμα της Γάζας και μπορεί να διοχετεύσει χιλιάδες κυβικά νερού για να πλημμυρίσει το δίκτυο των τούνελ της Χαμάς. Ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού χαρακτήρισε «καλή ιδέα» την προσπάθεια να πλημμυρίσουν τα τούνελ.

Αλλά σε αυτόν τον λαβύρινθο των σηράγγων είναι πιθανό να κρατούνται οι αιχμάλωτοι της Χαμάς, που υπάρχει κίνδυνος να παγιδευτούν και να χάσουν τη ζωή τους, καθώς οι οικογένειές τους ασκούν πιέσεις στην κυβέρνηση Νετανιάχου να τους εντοπίσει ζωντανούς.

Η ισραηλινή κυβέρνηση για να καθησυχάσει τους συγγενείς των αιχμαλώτων λέει πως σε αυτή τη φάση διοχετεύει θαλασσινό νερό μόνο σε τούνελ που εξακριβωμένα είναι άδεια και δεν υπάρχουν εκεί οι όμηροι.

Όμως η Χαμάς διαμηνύει ότι το δίκτυο των σηράγγων είναι ασφαλές και οι προσπάθειες του Ισραήλ δεν έχουν καμία συνέπεια.

Όσο για την στρατηγική εξόδου από τον πόλεμο, φαίνεται πως απουσιάζει από κάθε πλευρά. Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ διεμήνυσε στην Ουάσινγκτον ότι ίσως χρειαστούν μήνες για να εξουδετερωθεί η Χαμάς, κάτι που ο Λευκός Οίκος θα ήθελε να αποφευχθεί.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Το Μάννα» Ν. Τσατσαρωνάκης: Επέκταση σε νέα προϊόντα με παραγωγική μονάδα στην Αττική

Η αξιοποίηση του παλιού εργοστασίου της Κατσέλης, η πορεία...

Καλλιτέχνες της Κρητικής Μουσικής | Μέρος 3ο

Συνεχίζουμε να σας παρουσιάζομε εκλεκτούς καλλιτέχνες της Κρητικής μουσικής...