22.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Αντιφασιστική εκδήλωση στις 15 Οκτώβρη

Ημερομηνία:

Στις 15 Οκτώβρη στο Παλιό Τελωνείο, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή διοργανώνει αντιφασιστική εκδήλωση με θέμα “Η ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ-ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ-Η αντιφασιστική πάλη στον καιρό της κρίσης” με ομιλητές τους Πέτρο Κωνσταντίνου-συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ,δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και Σπύρο Μαρκέτο-ιστορικό, επίκουρο καθηγητή, Τμήμα Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ.Θα ακολουθησει συναυλία με τα συγκροτήματα Collapse From Inside,Afezz καιΔουκας,No Probz και The Halicuti Band.
Το ακριβές πρόγραμμα είναι:

19:00 Εκδήλωση-Συζήτηση
Η ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ-ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ
Η αντιφασιστική πάλη στον καιρό της κρίσης
Ομιλητές:Πέτρος Κωνσταντίνου-συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ,δημοτικός σύμβουλος Αθήνας
Σπύρος Μαρκέτος-ιστορικός, επίκουρος καθηγητής, Τμήμα Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ

21:00 Συναυλία
Collapse From Inside
Afezz καιΔουκας
No Probz
The Halicuti Band

Η μαζική δολοφονία 78 ατόμων στη Νορβηγία από το νεοναζί Μπρέιβικ,που στο  διαδικτυακό μανιφέστο του δήλωνε πολιτικά συμπαθής τη διεθνή ακροδεξιά, το ΛΑΟΣ και τη Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα,προκάλεσε σοκ στην παγκόσμια κοινή γνώμη.

Το έγκλημα του Μπρέιβικ είναι καρπός του κύματος ισλαμοφοβίας και των ρατσιστικών πολιτικών της ΕΕ και των ευρωπαικών κυβερνήσεων με τις οποίες και οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν ευθυγραμμιστεί πλήρως. Το ΠΑΣΟΚ ψήφισε μαζί με τη ΝΔ την ανέγερση φράχτη στον Εβρο και την ενίσχυση της  FRONTEX. Συμμαχεί με το ΛΑΟΣ για να ψηφίζει τα μνημόνια και όλα τα αντιλαϊκά μέτρα.ΜΑΤ και Χρυσή Αυγή χτυπάνε τις απεργιακές συγκεντρώσεις, όπως φάνηκε στις 28-29/6 στο Σύνταγμα, ενώ η αστυνομία κάνει τα στραβά μάτια όταν οι φασιστικές συμμορίες εξαπολύουν δολοφονικά ρατσιστικά πογκρόμ.

Στα Χανιά έχουμε δει την «πλούσια κοινωνική δράση» της Χρυσής Αυγής τα τελευταία δυο χρόνια με εμπρησμούς σε χώρους λατρείας μουσουλμάνων και Εβραίων, με επιθέσεις σε μετανάστες και ντόπιους αγωνιστές και εργαζόμενους, με το χάραγμα της σβάστικας στο χέρι καθηγήτριας, με εθνικιστικά συνθήματα σε τοίχους και φυλλάδια στα σχολεία, ακόμα και σε δημοτικά στην έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς!Με τις πρόσφατες επιθέσεις στις καταλήψεις του Πολυτεχνείου Κρήτης και του ΤΕΙ.

Χρειάζεται να δώσουμε την μάχη ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες με την ίδια ενότητα και δυναμική που δίνουνμε τη μάχη ενάντια στο ΔΝΤ. Να διώξουμε τους νεοναζί από τα σχολεία και τις γειτονιές.Να απαιτήσουμε να βγει εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή και όλες οι ναζιστικές συμμορίες.

Ελάτε να συζητήσουμε τη στρατηγική και την τακτική μας ενάντια στους φασίστες μέσα στη πιο βαθιά κρίση του συστήματος και να οργανώσουμε τον αγώνα για ένα κόσμο χωρίς πολέμους, φτώχεια, ρατσισμό.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον...