19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Αν μας αρέσουν οι αποφάσεις, σεβόμαστε το δημοκρατικά εκλεγμένο προεδρείο. Αν όχι, δημιουργούμε νέο;

Ημερομηνία:

Περιέργα αντιλαμβάνονται τη δημοκρατία κάποιοι έμποροι.

Παρά του ότι το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων προέκυψε και εκλέχθηκε μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, κάποιες αποφάσεις του δεν αρέσουν σε μία μερίδα εμπόρων. Κυρίως του παλιού λιμανιού. Κι έτσι, όπως μας καταγγέλθηκε, αντί να σεβαστούν τις αποφάσεις του δημοκρατικά εκλεγμένου Συλλόγου, ετοιμάζουν “νέο σωματείο” των εμπόρων της παλιάς πόλης.

Τώρα, το να δημιουργούνται νέα σωματεία μπορεί να είναι νόμιμο, αλλά δεν ξέρουμε αν είναι ηθικό με τον τρόπο που συμβαίνει. Γιατί δημιουργούν προβληματισμό κάποια σημεία ενός κειμένου που διέρρευσε σύμφωνα με το οποίο ο σύλλογος θα αγωνιστεί “μη επιτρέποντας κομματικές επιρροές, διασφαλίζοντας έτσι την ανεξαρτησία του και αποτρέποντας την πολιτικοποίησή του”.

Το ερώτημα είναι, ο σύλλογος θα είναι πράγματι “ακομματιστος” και “απολιτικοποίητος” ή ενοχλούν κάποιου είδους πολιτικοποιήσεις;

Γιατί αν είναι έτσι, και αν ενοχλεί κάποιους ότι στο προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων βρίσκεται μία παράταξη που πρόσκειται στην ΠΑΣΕΒΕ, τότε, υπάρχει θέμα.

Και η “αποτροπή” αποκτά στοιχεία αμφισβήτησης μίας συγκεκριμένης πολιτικοποίησης που θεωρείται από μία μειοψηφική μερίδα εμπόρων “επικίνδυνη”.

Είναι άραγε έτσι;

Ας ελπίσουμε οι έμποροι αυτοί να λογικευτούν, να σεβαστούν τις δημοκρατικές διαδικασίες και εφόσον προχωρήσουν σε απόφαση για δημιουργία νέου σωματείου, να αφαιρέσουν εδάφια που προκαλούν πολλά, πάρα πολλά ερωτήματα.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

22181211_1481722838586849_301494262850308440_o

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...