27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Απάτη ύψους 53.000 ευρώ σε βάρος μεγάλου ξενοδοχείου της Κρήτης

Ημερομηνία:

Νέα απάτη σε βάρος μεγάλου και γνωστού ξενοδοχείου του νομού Ρεθύμνου διερευνούν οι αρχές. Οι επιτήδειοι και επινοητικοί άρπαγες κατάφεραν να εξαπατήσουν τον ίδιο τον διευθυντή της ξενοδοχειακής μονάδας και να αποσπάσουν εν τέλει το ποσό των 53.000 ευρώ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς της τουριστικής επιχείρησης.

Οι άγνωστοι δράστες προφασίστηκαν ότι εκπροσωπούν μεγάλη, έγκυρη και γνωστή εταιρία booking και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με το στέλεχος του ξενοδοχείου στις 15 Σεπτεμβρίου, εμφανίστηκαν ως διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε μια συνηθισμένη συναλλαγή κρατήσεων. Η συμφωνία ολοκληρώθηκε τηλεφωνικά και η διαδικασία προχώρησε, με τη διαφορά ότι οι υποτιθέμενοι υπάλληλοι της γνωστής εταιρείας κατάφεραν να πείσουν τον διευθυντή να καταθέσει ο ίδιος το επίμαχο ποσό των 53.000 ευρώ σε έναν άλλον τραπεζικό λογαριασμό από τον συνηθισμένο, επειδή ο γνωστός λογαριασμός μέσω του οποίου γίνονταν συνήθως οι συναλλαγές είχε κάποιο … πρόβλημα.

Όταν όμως στις 21 Σεπτεμβρίου έφτασε στο ξενοδοχείο το αληθινό τιμολόγιο της εταιρίας booking ο διευθυντής με έκπληξη διαπίστωσε ότι τα εμφανιζόμενα οικονομικά στοιχεία δεν … είχαν συνάφεια με όσα είχαν συμφωνηθεί τηλεφωνικά. Πολύ γρήγορα κατάλαβε ότι είχε πέσει θύμα απάτης και το γεγονός καταγγέλθηκε στις διωκτικές αρχές του Ρεθύμνου.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σκανδαλίδης από Ηράκλειο: Το ΠΑΣΟΚ να διεκδικήσει την πρωτιά στην Κρήτη

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε απόψε στο ξενοδοχείο Ατλαντίς η...

Περιφέρεια Κρήτης: Αυξημένες συγκεντρώσεις μικροσωματιδίων λόγω αφρικανικής σκόνης

Οι Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού...

Αυξήθηκαν τα φέσια προς την εφορία – Με χρέη πάνω από 3,8 εκατ. φορολογούμενοι

Η ακρίβεια, οι ανατιμήσεις και εν γένει το αυξημένο κόστος ζωής, δυσκολεύουν αφάνταστα...

Στον Αλικιανό η θερμοκρασία “κόλλησε” στους 31°C όλη τη νύχτα

Συνεχίζεται και σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου η μεταφορά σκόνης...