19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Μαργαρίτης Σχοινάς από Κρήτη: Πρέπει να δώσουμε χρόνο στη Μελόνι – Διαχωρίζει τη θέση της από τις ακραίες φωνές και τους λαϊκιστές

Ημερομηνία:

Με ιδιαίτερη αναφορά στην αναβολή της περυσινής επίσκεψης που συνέπεσε με το σεισμό στο Αρκαλοχώρι ξεκίνησε την ομιλία του ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά στην Κρήτη, στην εκδήλωση που οργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της EE στην Ελλάδα.

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπή χαρακτήρισε την Κρήτη “Περιφέρεια εξωστρέφειας” που έχει τα μάτια της στραμμένα στον πυρήνα της Ένωσης. Είπε ότι εκατομμύρια Ευρωπαίοι γνωρίζουν περισσότερο την Κρήτη από την Ελλάδα.

Έκανε ιδιαίτερα αναφορά στη Ρωσία και την αδυναμία της Ευρώπης. Μια αδυναμία που καταλάβαμε με την πανδημία όταν η Ευρώπη δεν είχε μάσκες και αναπνευστήρες. Η Ευρώπη θα πρέπει να τραβήξει τη γραμμή απέναντι στην Τουρκία, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σχοινάς, λέγοντας πως η τελωνειακή ένωση υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι.

Μαργαρίτης Σχοινάς

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης από την πλευρά του,  παρουσίασε συνοπτικά το έργο της Περιφέρειας στον πολιτισμό την υγεία και την παιδεία σύμφωνα με την ατζέντα της εκδήλωσης .Διαβεβαίωσε πως σε συνεργασία με τους φορείς η Περιφέρεια αξιοποιεί το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης για την εξωστρέφεια, την εγγύτητα, την αποτελεσματικότητα και την πολλαπλασιαστικότητα των ευρωπαϊκών πόρων.

Αναφορικά με την Τζόρτζια Μελόνι, ο Μαργαρίτης Σχοινάς είπε πως πρέπει να της δώσουμε χρόνο,να την παρακολουθήσουμε, γιατί διαχωρίζει τη θέση της από τις ακραίες φωνές και τους λαϊκιστές.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...