15.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

Απίστευτη κοσμοσυρροή στον “προστατευόμενο” Μπάλο | Φωτός

Ημερομηνία:

Έχουμε γράψει και παλιότερα για τις παρανομίες που συμβαίνουν στον “προστατευόμενο” Μπάλο.  Από τα σκουπίδια, την πλήρη ασέβεια των κανόνων, τις αυθαίρετες κατασκευές. Σε κάποια σημεία έχουν υπάρξει μικρές βελτιώσεις. Σε άλλα όμως, τα πράγματα βαίνουν ως συνήθως. Και πάντα μέσα στον Αύγουστο, τα όρια επισκεψιμότητας ξεπερνιούνται κατά δεκάδες φορές.

Σύμφωνα με τα όρια που έχουν τεθεί, τον Μπάλο επιτρέπεται να επισκέπτονται 800 άτομα ημερησίως. Όμως, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που ανέρτησε ο Αντώνης Μουντάκης, πολλές εκατοντάδες είναι μόνο τα αυτοκίνητα που έχουν παρκάρει σε μεγάλη απόσταση από το Μπάλο.

Γράφει στο σχόλιο που συνοδεύει τη φωτογραφία ο κ. Μουντάκης:

“Μπάλος 18-8-2018! Είστε βέβαιοι ότι θα αντέξει πολύ ακόμη;”

Σε παρόμοιο μοτίβο και ο Κισσαμίτης δημοσιογράφος Ιωάννης Παπαδάκης ο οποίος στις φωτογραφίες που ανέρτησε σημειώνει:

“Για να καταλάβετε τι γίνεται σήμερα στον Μπάλο…. Δείτε που φτάνουν τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα…και πάνε ακόμα”.

 Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Σαμαριάς κ. Πέτρο Λυμπεράκη στον Μπάλο το όριο των 800 ατόμων δε χρειάζεται να τηρείται αυστηρά όμως ζητούμενο είναι να σταματήσουν να πηγαίνουν οι επισκέπτες με το αυτοκίνητό τους στην περιοχή.

Σε παλιότερες δηλώσεις που είχε κάνει στην εφημερίδα “Χανιώτικα Νέα” είχε πει ότι “αν οι επισκέπτες στο Μπάλο πηγαίνουν με λεωφορείο από την Καλυβιανή και όχι με τα αυτοκίνητα τους τότε ο αριθμός τους δεν θα είναι πρόβλημα” ενώ επισήμανε και την ανάγκη για την απαγόρευση εισόδου βαρκών στο χώρο της λιμνοθάλασσας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...