22.8 C
Chania
Friday, May 17, 2024

Απίστευτος ο Γρυσπολάκης!

Ημερομηνία:

Δήλωσε χωρίς ντροπή στην πρωϊνή ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΙ στον Πορτοσάλτε, μεταξύ των άλλων αναληθών, ότι η κατάληψη λειτουργεί ως ξενοδοχείο και παίρνει χρήματα διαμονής απ’ τους «ενοίκους» της. Είπε και άλλα απίστευτα ψεύδη που μας κάνουν να αναρωτιόμαστε πως αυτό το ήθος συνάδει με την ιδιότητά του.

Δεν είπε λέξη για την εκποίηση των κτιρίων της Μεραρχίας Κρήτης, μνημείων των διάφορων ιστορικών περιόδων της πόλης μας. Δεν είπε λέξη για «τα τιμαλφή που έπρεπε να φυλάξουν» ως πνευματικοί άνδρες.
Δεν είπε τίποτα για την Αρχαία Κυδωνία το κέντρο της οποίας βρίσκεται θαμμένο χιλιάδες χρόνια σ’ αυτό το κομμάτι της Παλαιάς Πόλης.

Δεν είπε τίποτα για την αξιοπρέπειά μας, για την επιθυμία μας να μην τα εκποιήσουμε όλα. Είναι κάποια πράγματα που δεν πουλιούνται κ. Γρυσπολάκη. Ποιος πουλά τη μάνα του; Είναι η μάνα γη που μέσα στα σωθικά της βρίσκεται η ρίζα μας. Που αυτός και οι υπόλοιποι γύρω του την ξεριζώνουν.

Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα;

Και με δικά σας χρήματα να είχατε αγοράσει τον χώρο, πάλι δεν σας ανήκει τίποτα. Γιατί εκεί είναι η ιστορία μας. Ποιος αγοράζει και πουλά την ιστορία μας κ. Γρυσπολάκη; Εσείς; Και είτε αρέσει είτε όχι η κατάληψη Rosa Nera λειτουργεί ως ανάχωμα στους τυμβωρύχους της ύπαρξής μας. Και χωρίς ίσως να το έχουν συνειδητοποιήσει και οι ίδιοι, είναι οι φύλακες, οι φρουροί, μικροί και ανώνυμοι, απέναντι στους τιτάνες του επεκτατισμού και στους υπηρέτες τους!

Η ύπαρξή τους κρατά ζωντανή την καρδιά της Αρχαίας Κυδωνίας. Ποιος θα ξεριζώσει αυτή την καρδιά κ. Γρυσπολάκη; Οι επενδυτές ξενοδόχοι και οι λακέδες τους; Πώς το τολμήσατε αυτό; Να πουλήσομε και την Κνωσσό. Θα αφήσει κέρδος.

Γιατί δεν προσαρμόζεστε με τον λαό και δεν πιέζετε την Πολιτεία να μην περικόπτει χρήματα απ’ την παιδεία και να τα δίνει στους «δανειστές»;

Η λύση είναι το ξεπούλημα;

Απορώ με κάποιους πνευματικούς άνδρες και γυναίκες.

ΥΓ: Ααα, ξέχασα, πως θα είναι ελεύθερη η πρόσβαση στον αύλειο χώρο πολυτελούς ξενοδοχείου όπως ισχυρίζεσθε; Χώρο πολυτελούς ξενοδοχείου; Θα κάνομε δηλαδή ελεύθερα περατσάδα ή έναντι αντιτίμου 10 ευρώ ο καφές; Και ανάλογης ένδυσης; Κόμμωσης και τα λοιπά γνωστά που απαιτούν οι χώροι;
Κύριοι Γρυσπολάκηδες… Λυπάμαι!

Α.Ρ.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

3 ΣΧΟΛΙΑ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί...

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature...

Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με Κουντούρα, Παπαργυρόπουλο, Τσίπρα και Λεκατσά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. οργανώνει Προεκλογική...

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός...