21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Απίστευτο και όμως Ελληνικό: Οι βουλευτές γιατροί που πήγαν εθελοντικά στα νοσοκομεία έφυγαν άπραγοι λόγω… αστικής ευθύνης

Ημερομηνία:

Την ώρα που το σύστημα υγείας βρίσκεται στα όρια του, την ώρα που οι εντατικές εξαντλούνται, την ώρα που οι γιατροί και οι νοσηλευτές εργάζονται νυχθημερόν για να βοηθήσουν στη μάχη κατά του κορωνοϊού αυτήν την ώρα παρουσιάζονται οι αγκυλώσεις του νεοελληνικού κράτους.
Για παράδειγμα οι βουλευτές γιατροί που πριν λίγες ημέρες ζήτησαν από τον πρόεδρο της Βουλής να ανασταλούν τα βουλευτικά τους καθήκοντα προκειμένου να ριχτούν στη μάχη ενάντια στον κορωνοιό. Αυτό έγινε και όταν οι γιατροί πήγαν εθελοντικά να προσφέρουν στα νοσοκομεία, γύρισαν άπραγοι αφού υπάρχει κενό στο νόμο.

Και πιο συγκεκριμένα τα νοσοκομεία τους είπαν ότι δεν μπορούν να τους δεχτούν γιατί εάν πάθει κάτι κάποιος ασθενείς τότε ποιος θα φέρει την αστική ευθύνη. Την αποκάλυψη έκανε ο «βηματοδότης» ο οποίος μετέφερε τι ακριβώς συνέβη με τον βουλευτή του ΚΚΕ και πνευμονολόγο Γιώργο Λαμπρούλη.

Γράφει λοιπόν: «Η σκηνή που θα σας περιγράψω συνέβη στο γραφείο του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, το πρωί της Πέμπτης: “Χαίρετε, ήρθα εθελοντής”, είπε ο πνευμονολόγος Γιώργος Λαμπρούλης, αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και πρώτος βουλευτής που δήλωσε εθελοντής στη μάχη κατά του κορονοϊού.


Ο διοικητής και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό υποδέχθηκαν με μεγάλη χαρά τον βουλευτή-πνευμονολόγο, λέγοντάς του πόσο ανάγκη τον έχουν στα δύσκολα περιστατικά νοσηλείας αλλά και διασωλήνωσης ασθενών με Covid.

Ο κ. Λαμπρούλης και αυτός έδειξε τη χαρά του, αφού ζήτησε να ανασταλούν τα καθήκοντά του ως βουλευτή για να πιάσει αμέσως δουλειά στο νοσοκομείο: “Εντάξει λοιπόν”, τους είπε. “Αύριο φοράω ποδιά και έρχομαι στο νοσοκομείο”. Εδώ ακριβώς συνέβη το εξής περίεργο: “Ένα λεπτό”, του λένε από το νοσοκομείο, “θα πρέπει πρώτα να δούμε το καθεστώς που διέπει τους εθελοντές”. Και ξέρετε γιατί; Για την αστική ευθύνη σε περίπτωση που συμβεί κάτι κακό.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τα έχασε και τους ρώτησε: “Δεν έχετε ανάγκη από πνευμονολόγους; Γι’ αυτό ήρθα”. Οι άλλοι τον κοίταζαν έκπληκτοι: “Και η αστική ευθύνη; Πρέπει να δούμε το θέμα”. Έτσι έφυγε άπραγος και έως τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ουδείς από τους 17 εθελοντές γιατρούς έπιασε δουλειά.

Το ίδιο συνέβη και με τον γαλάζιο βουλευτή Χρήστο Κέλλα (αναισθησιολόγο- εντατικολόγο) που εμφανίστηκε και στα τρία νοσοκομεία της Θεσσαλίας αλλά του είπαν και αυτού να περιμένει έως ότου ρυθμιστεί το θέμα του εθελοντισμού. Ο κ. Κέλλας πήρε αμέσως τηλέφωνο το υπουργείο Υγείας όπου του υποσχέθηκαν ότι θα φέρουν λίαν συντόμως τροπολογία στη Βουλή που θα ρυθμίζει οριστικά το ζήτημα. Έως ότου όμως συμβεί αυτό δεν θα μπορούν να προσφέρουν ούτε εθελοντικά τις υπηρεσίες τους»…

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – 25 ευρώ το κιλό στην αγορά

Μια απίστευτη ψαριά έκανε ένας ψαράς στον Αστακό, καθώς στα δίχτυα...

Βιβλιοπαρουσίαση στα Χανιά: Κωνσταντίνα Μπαλωμενάκη – Στον καιρό του Λυμεώνα

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν τη νουβέλα επιστημονικής φαντασίας της...

Χαρούπι: Ο διατροφικός θησαυρός της κρητικής γης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η αγροδιατροφική παράδοση του χαρουπιού της Κρήτης βρίσκεται στον...

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...