13.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Απίστευτο! “Φουσκώνει” και πάλι ο λογαριασμός της ΔΕΗ

Ημερομηνία:

Τριπλάσια η χρέωση στο Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων

Δεν είναι μόνο οι αυξήσεις στο ρεύμα, που μπαίνουν η μία μετά την άλλη, μέχρι την πλήρη απελευθέρωση τον Ιούλιο, αλλά και οι κρυφές αυξήσεις στα διάφορα τέλη, που φουσκώνουν τον λογαριασμό της ΔΕΗ.

Αυτή τη φορά φωτιά στους λογαριασμούς θα βάλει το Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ).

Το ΕΤΜΕΑΡ, σύμφωνα με τον Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ), που είναι θυγατρική της ΔΕΗ, θα πρέπει από τον Ιούλιο να τριπλασιαστεί ώστε να κλείσει η μαύρη τρύπα στα έσοδα.

Αυτή τη στιγμή το έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ είναι λίγο πάνω από τα 300 εκατομμύρια και εάν δεν υπάρξει αύξηση, το έλλειμμα θα ξεπεράσει το 1,4 δισ. ευρώ.

Έτσι ο ΛΑΓΗΕ ζητεί να αυξηθεί το εν λόγω τέλος από 9,3 ευρώ ανά μεγαβατώρα στα 27,3 ευρώ ανά μεγαβατώρα!

Αυτό θα σημάνει με έναν πρόχειρο υπολογισμό πως για τετραμηνιαία κατανάλωση 2.000 κιλοβατωρών, που είναι η μέση οικιακή κατανάλωση, το κάθε νοικοκυριό, από 18,6 ευρώ που πληρώνει σήμερα, θα κληθεί να πληρώσει 54,6 ευρώ για την ίδια κατανάλωση.

Αύξηση, δηλαδή 36 ευρώ, το τετράμηνο χωρίς καμία αύξηση στην κατανάλωση.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...