15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Η Huffington Post μιλά για «ελληνική τραγωδία» και κάνει πρώτο θέμα την ανεργία στη χώρα μας

Ημερομηνία:

Πρώτο θέμα έκανε η Huffington Post το ιλιγγιώδες ποσοστό στο οποίο εκτοξεύτηκε η ανεργία των νέων στην Ελλάδα. Μια φωτογραφία της Ακρόπολης τη στιγμή που πέφτει ένας κεραυνός και ο τίτλος «Η ελληνική τραγωδία» συνθέτουν το δημοσίευμα.Οπως αναφέρει το δημοσίευμα της Huffington Post επικαλούμενο το Reuters, η ανεργία των νέων στην Ελλάδα άγγιξε το 60% τον περασμένο Φεβρουάριο, γεγονός που αποδίδεται στην ύφεση που έχει βυθιστεί η χώρα αλλά και στη πρόγραμμα λιτότητας που της έχει επιβάλλει η Τρόικα.

Ακόμη, αναφέρεται πως η ανεργία στην Ελλάδα έχει τριπλασιαστεί από το 2009, όταν και ξέσπασε η κρίση χρέους, φθάνοντας στο 27%, ο γενικός δείκτης και στο 64,2% ο επιμέρους δείκτης της ανεργίας των νέων.

Στον αμερικανικό ιστότοπο μίλησε και ο οικονομολόγος της Εθνικής Τράπεζας Νίκος Μαγκίνος ο οποίος εξήγησε πως το ποσοστό της ανεργίας των νέων στην Ελλάδα είναι το μεγαλύτερο στην Ευρωζώνη και αντικατοπτρίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι στο να εισέλθουν στην αγορά εργασίας, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να δημιουργήσει νέες εργασιακές θέσεις.

Το δημοσίευμα καταλήγει αναφερόμενο στο ύψος του κατώτατου μισθού για όσους είναι κάτω των 32 ετών, που ανέρχεται στα 500 ευρώ, ενώ υπογραμμίζεται ότι βρίσκεται στον έκτο χρόνο της ύφεσης, και ότι «κακοποιείται» από τις συνεχείς αυξήσεις φόρων και τις περικοπές δαπανών που ζητά η ΕΕ και το ΔΝΤ.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ