21.5 C
Chania
Τετάρτη, 27 Μαΐου, 2026

Απαγόρευση διέλευσης σκαφών σε θαλάσσιες περιοχές των Χανίων λόγω ασκήσεων του Πολεμικού Ναυτικού

Ημερομηνία:

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προγραμματίζονται αεροναυτικές ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού χωρίς πυρά σε δύο θαλάσσιες περιοχές της Κρήτης, με συνέπεια την προσωρινή απαγόρευση διέλευσης σκαφών.

Η πρώτη άσκηση με την ονομασία «Φαίδρα» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2026, από τις 10:00 έως τις 11:00 (ώρα UTC). Η περιοχή ασφαλείας έχει κέντρο τις συντεταγμένες 35° 28′ 39” Βόρειο και 024° 22′ 35” Ανατολικό, με ακτίνα 8 ναυτικά μίλια.

Η δεύτερη άσκηση με την ονομασία «Διόνυσος» είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη 10 Μαρτίου 2026, από τις 09:30 έως τις 10:30 (ώρα UTC). Η περιοχή ασφαλείας βρίσκεται στις συντεταγμένες 35° 24′ Βόρειο και 024° 22′ Ανατολικό, επίσης με ακτίνα 8 ναυτικά μίλια.

Η ανακοίνωση απευθύνεται σε ναυτικούς πράκτορες, αλιευτικούς συλλόγους, εταιρείες ρυμουλκών και λαντζών, ναυταθλητικούς ομίλους της περιοχής των Χανίων, καθώς και στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Οι πλοίαρχοι και κυβερνήτες σκαφών καλούνται να αποφύγουν τη διέλευση από τις εν λόγω θαλάσσιες περιοχές κατά τις ώρες διεξαγωγής των ασκήσεων.

 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Οικία Βενιζέλου στην Κατοχή: Ανοίγει για πρώτη φορά το καταφύγιο της γερμανικής Κατοχής

Το Εθνικό Ίδρυμα Βενιζέλου διοργάνωσε εκδήλωση στη Χαλέπα Χανίων για την 85η επέτειο της Μάχης της Κρήτης. Για πρώτη φορά άνοιξε το καταφύγιο της γερμανικής Κατοχής.

Ερώτηση 13 βουλευτών για δυσλειτουργίες στο τηλεφωνικό κέντρο 1521 της ΑΑΔΕ

Ερώτηση 13 βουλευτών για δυσλειτουργίες στο τηλεφωνικό κέντρο 1521 της ΑΑΔΕ. Καταγγελίες για ελλιπή εξυπηρέτηση, αναγκαστική εκτροπή κλήσεων και εκτόξευση κόστους στα 22 εκατ. ευρώ.

Σταύρος Αρναουτάκης: «Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου γεφυρώνει το παρελθόν με το παρόν»

Η Λίνα Μενδώνη εγκαινίασε την έκθεση «Γραφή από Φως – Συλλογή Κρασάκη» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Ο Σταύρος Αρναουτάκης τόνισε τον κομβικό ρόλο του Μουσείου στη σύνδεση παρελθόντος και παρόντος.