19.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Αποθήκευση αιολικής ενέργειας από πλωτές ανεμογεννήτριες για πρώτη φορά

Ημερομηνία:

Η νορβηγική πετρελαϊκή εταιρεία Statoil ανακοίνωσε ότι θα αποθηκεύει την ενέργεια που παράγει ένα πλωτό αιολικό πάρκο στη Σκωτία σε ένα ισχυρό σύστημα αποθήκευσης ενέργειας σε μπαταρίες.

Το πρωτοποριακό πιλοτικό έργο βασίζεται σε μια μπαταρία λιθίου επάρκειας μιας Μεγαβατώρας η οποία αντιστοιχεί σε «πάνω από δύο εκατομμύρια iPhones» αναφέρει η Statoil.

Η εξειδικευμένη ιστοσελίδα Recharge αναφέρεται στο έργο ως «ένα σύστημα αποθήκευσης με μπαταρία που μπορεί δυνητικά να αλλάξει άρδην το ενεργειακό τοπίο».

Οι μπαταρίες βρίσκονται στο επίκεντρο της έρευνας και της ανάπτυξης στον ενεργειακό κλάδο και θεωρούνται απαραίτητες για την περαιτέρωδιείσδυση και ενσωμάτωση των ΑΠΕ στα δίκτυα ενέργειας. Οι παραγωγοί ανανεώσιμης ενέργειας θα προσφεύγουν στην αποθηκευμένη ενέργεια για να καλύπτουν άμεσα εξάρσεις στη ζήτηση ή να παρέχουν φορτία κατά της ημέρες νηνεμίας και χαμηλών επιπέδων ηλιοφάνειας.

Το πιλοτικό πρόγραμμα της Statoil θα εγκατασταθεί ως το 2018 και είναι συνδεδεμένο με το πρώτο πλωτό αιολικό πάρκο του κόσμου που θα τεθεί σε λειτουργία ένα χρόνο νωρίτερα, το 2017. Το πάρκο που αποτελείται από πέντε ανεμογεννήτριες Hywind συνολικής ισχύος 30 Μεγαβάτ βρίσκεται 25 χιλιόμετρα από τις ανατολικές ακτές στο Πήτερχεντ της Σκωτίας.

«Η αποθήκευση ενέργειας σε μπαταρίες θα μετριάσει τη διαλείπουσα παραγωγή αιολικ΄ξς ενέργειας και θα βελτιστοποιήσει τα παραγόμενα φορτία» αναφέρει ο νορβηγικός κολοσσός.

«Αυτό μπορεί να βελτιώσει την αποδοτικότητα και να μειώσει το κόστος της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας» πρόσθεσε.

Το σύστημα Batwind αναπτύσσουν από κοινού πανεπιστήμια και πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας της Σκωτίας.

econews

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αρχιερατικό μνημόσυνο Ειρηναίου

Επί τη συμπληρώσει ένδεκα ετών από της εις Κύριον...

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...