20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Αποκαλύψεις για οικονομική εξαπάτηση πολιτών για το εμβόλιο – Υπόσχονται “κάλυψη” κατά του Δημοσίου

Ημερομηνία:

Σοβαρές αποκαλύψεις σχετικά με προσπάθεια οικονομικής εξαπάτησης πολιτών.

Ο τηλεοπτικός σταθμός ANT1 έφερε στο «φως» ένα ηχητικό ντοκουμέντο σχετικά με την απόπειρα εξαπάτησης πολιτών.

Στο εν λόγω ηχητικό, ένας άνδρας επιχειρεί να πείσει πολίτη να πληρώσει κάποιο αντίτιμο ώστε να λάβει προστασία έναντι του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Ο άνδρας επιχειρεί να πείσει τον συνομιλητή του πως θα του παρασχεθεί πλήρης ασυλία έναντι του εμβολιασμού και της τήρησης των μέτρων.

Στο ηχητικό ντοκουμέντο, επιχειρεί να πείσει πολίτη να δώσει χρήματα για να τύχει αυτής της «κάλυψης», μέσω εγγράφων που δεν θα αναγνωρίζει την κυριαρχία του Δημοσίου και τις αποφάσεις του σε ζητήματα που αφορούν τη δημόσια υγεία.

Αφού επιχειρεί να εξοργίσει τον συνομιλητή του σχετικά με τα μέτρα, σημειώνει πως «έγκυρος και έγκριτος νομικός, που γνωρίζει νομική, θα σου πει ότι με αυτό εδώ δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα, ίσα-ίσα που μπορείς να τους κάνεις και μήνυση στην Ευρώπη και να τους πεις εδώ με δουλεύουν».

Στη συνέχεια αναφέρει πως ο εν λόγω δικηγόρος θα κάνει «40 ως 60 επιδόσεις» κατά των μέτρων, με το κόστος με είναι περίπου στα 1.700 – 3.000 ευρώ για όλες. Για να μην αποθαρρύνει, όμως, για το κόστος, σημειώνεται πως «το μοιράζουν 100 άτομα, 120, 130. Βγαίνει μέσο όρο 30 ευρώ, 25 ευρώ ή 20 ευρώ κοκ. Είναι ένα επιχείρημα αυτό. Ότι, κοίταξε, θα το κάνουν πολλοί μαζί και μοιράζουν το κόστος για να βγει περίπου στα 20 ευρώ. Είναι αυτά τα χρήματα. 2.500-3.000 ευρώ, τα οποία τα μοιράζονται 150 άτομα και βγαίνει περίπου ένα 20αρικο».

«Εγώ μέσα στο κορμί μου βάζω ότι θέλω, δεν υπάρχει περίπτωση να μου επιβάλλει κάποιος άλλος τι θα βάλω μέσα στο κορμί μου τι να βάλω. Είναι δυνατόν, τι συζητάμε τώρα τα αυτονόητα;» αναφέρει, ακόμα.

Ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, που άκουσε το ηχητικό που παίχτηκε στην εκπομπή, έκανε λόγο για σοβαρά ζητήματα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

«Αυτοί οι άνθρωποι χρησιμοποιούν δικαστικούς επιμελητές, έναν λειτουργό του Δημοσίου, για να πουν ότι δεν θέλουν την κάλυψη του Δημοσίου, ενώ τι θα κάνουν αν χρειαστεί το παιδί τους νοσοκομείο; Πού θα απευθυνθούν; Στο Δημόσιο. Θα έπρεπε ήδη να υπάρχει παρέμβαση εισαγγελέα για φαινόμενα όπως αυτό» τόνισε.

Παρέμβαση Θεοδωρικάκου

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, πήρε θέση επί του ζητήματος, αναφέροντας πως «πρέπει να διερευνηθεί ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές τις ιστοσελίδες που αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία».

Ενημέρωσε, δε, πως έχει δώσει εντολή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να εντοπιστούν οι κάτοχοι ιστοσελίδων και οι διαχειριστές σελίδων που προωθούν αντιεμβολιαστικές απόψεις.

sputniknews.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ