14.8 C
Chania
Wednesday, May 8, 2024

Απονομή βραβείων του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Έμμετρης Σάτιρας

Ημερομηνία:

Με δεκάδες συμμετοχές απ’ όλο τον κόσμο ολοκληρώθηκε ο 4ος Παγκόσμιος Διαγωνισμός Έμμετρης Σάτιρας Παύλος Πολυχρονάκης.Η απονομή των βραβείων στους διακριθέντες έγινε το απόγευμα της Δευτέρας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Χανίων στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Τα τρία πρώτα βραβεία απέσπασαν οι Ν. Πολαρυνός από την Αθήνα, Ε. Αντωνίου από την Κύπρο και Ι. Κατσαφάδος από τον  Καναδά, ενώ συμμετοχές και διακριθέντες υπήρχαν και από άλλες χώρες του εξωτερικού όπως Ιταλία, Γερμανία, Ρωσία κ.ά..
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που διοργάνωσε η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Χανίων και συντόνισαν ο πρόεδρος της Ένωσης Δημήτρης Νικολακάκης και η δημοσιογράφος Μαρία Βούλγαρη, αποδόθηκαν ποιήματα του Διαγωνισμού, πέρα των βραβευθέντων, από τους ηθοποιούς Απόστολο Κουγιτάκη και Λευτέρη Μποτωνάκη, τη διευθύντρια της ΕΡΑ Χανίων Άννα Μακράκη Καρέλα, τον τ. διευθυντή Αγροφυλακής και ερασιτέχνη ηθοποιό Γιάννη Ροζάκη και τη συγγραφέα και ερασιτέχνη ηθοποιό Δέσποινα Τραχαλάκη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πως κατασκευάζεται ένα (συνδεδεμένο) «πράσινο νησί»

Της Βάννας Σφακιανάκη Ξεκινώντας ενοχοποιείς τους νησιώτες λέγοντας ότι επιβαρύνουν...

Αντιπυρική προστασία: οι κομματικές φιέστες και ο λάθος προσανατολισμός

Του Λευτέρη Καρχιμάκη * Το νέο δόγμα πυρόσβεσης μας υπόσχεται...

«Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω δει τέτοιο βομβαρδισμό» – Δραματική η κατάσταση στη Ράφα

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν αναφερθεί ότι σκοτώθηκαν κατά τη...