24.8 C
Chania
Sunday, May 26, 2024

Επανέκδοση του βιβλίου του Χατζημιχάλη Γιάνναρη “Η Κρητικοπούλα”

Ημερομηνία:

Μια ξεχωριστή διάσταση του ηγέτη της Κρητικής Επανάστασης του 1866 Χατζημιχάλη Γιάνναρη αναδεικνύουν το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης και το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης με την επανέκδοση του βιβλίου του μεγάλου αγωνιστή “Η Κρητικοπούλα”.
Πρόκειται για ένα ποίημα που χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς ως “ο Ερωτόκριτος της Τουρκοκρατίας”.

Το βιβλίο παρουσιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας σε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων για τα 100 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα που συνδιοργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων, το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης, το κληροδότημα “Χατζή Μιχάλη Γιάνναρη” και το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης.

Στην εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων προβλήθηκε για πρώτη φορά και το ιστορικό δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ με τίτλο “1866” του Φώτη Κωνσταντινίδη.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ