28.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Απορρίφθηκε η αγωγή του Χρ. Μαρκογιαννάκη κατά της Ελ. Ακρίτα για την υπόθεση Βαγγέλη Γιακουμάκη – «Αισθάνομαι δικαιωμένη και χαρουμενη»

Ημερομηνία:

«Δικαιωμένη και χαρούμενη» δηλώνει η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα για την απόρριψη της αγωγής ύψους 500.000 ευρώ που είχε καταθέσει ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, για όσα είχε γράψει σχετικά με την εμπλοκή του βουλευτή σε «απόπειρα συγκάλυψης» της υπόθεσης του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ο πρώην βουλευτήςς της ΝΔ είχε καταθέσει αγωγή κατά της δημοσιογράφου Έλενας Ακρίτα για δύο κείμενά της στην εφημερίδα «Νέα» την περίοδο που ο σπουδαστής θεωρούταν αγνοούμενος τον Φεβρουάριο του 2015.

Στο πρώτο κείμενο της στις 28 Φεβρουαρίου 2015, η Ελ. Ακρίτα είχε αποκαλύψει την εμπλοκή του βουλευτή στην υπόθεση, με ανοικτή επιστολή της προς τον υπουργό δημόσιας τάξης, Γιάννη Πανούση ενώ σε δεύτερο κείμενο της, στις 5 Μαρτίου, αναφερόταν ονομαστικά στον Μαρκογιαννάκη, καθώς είχαν μεσολαβήσει δηλώσεις του ίδιου ότι είχε τηλεφωνήσει στον διευθυντή της γαλακτοκομικής σχολής υπέρ συγκεκριμένου Χανιώτη σπουδαστή.

Στη σημερινή της ανάρτηση, η Έλενα Ακρίτα εκφράζει τις ευχαριστίες της στους γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη, οι οποίοι κατέθεσαν στο δικαστήριο ένορκες βεβαιώσεις υπέρ της δημοσιογράφου, αλλά και στην πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου, για τη στήριξή της.

Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα έχει ως εξής:

«Κι εκεί που λες κουράστηκα, δεν πάει άλλο, έρχεται η σπάνια στιγμή που ο δημοσιογραφικός αγώνας δικαιώνεται και η αλήθεια λάμπει. Στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, το Πρωτοδικείο Χανίων απέρριψε την αγωγή 500.000 που είχε κάνει εναντίον μου ο πρώην βουλευτής Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Αισθάνομαι δικαιωμένη και χαρουμενη.

Ευχαριστώ ταπεινά τους γονείς του Βαγγέλη, κ. Ανδρέα Γιακουμάκη και κ. Μαρία Φρονιμάκη για τις ένορκες βεβαιώσεις τις οποίες αυτοβούλως έδωσαν χωρίς να τους το έχω ζητήσει, για να μην τους ταράξω περισσότερο.

Ευχαριστώ θερμά την Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου που από την πρώτη στιγμή μέχρι σήμερα στάθηκε στο πλευρό της αλήθειας και με την δική της ένορκη βεβαιωση στήριξε τον κοινό μας αγώνα για την Ελευθεροτυπία και την τήρηση της Δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Ευγνώμων».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ