29.8 C
Chania
Wednesday, June 26, 2024

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΒΥΛΗΣ ΟΒΕΡ – Ο Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτακης στο προσκήνιο

Ημερομηνία:

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ.ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Ο Απόστολος Βαβύλης  πριν λίγα χρόνια ,ήταν στην κορυφή της δημοσιότητας. Τότε που ακόμη ζούσε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, του οποίου ήταν φίλος και προστατευόμενος. Ήταν  ένας άνθρωπος που παρίστανε τον μοναχό, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για σωρεία από απάτες μέχρι και για πράκτορας των Ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών και κλείστηκε στις φυλακές Κορυδαλλού. Εκεί φαίνεται ότι ήρθε σε περισυλλογή και έγραψε ένα βιβλίο, για την αγάπη το οποίο εκδόθηκε από τις εκδόσεις Λιβάνη. Τέτοιες ευκαιρίες περιθωριακών «σελέμπριτις» ψάχνουν και οι εκδότες, για να γεμίσουν τα ταμεία τους χρήμα.. Προφανώς το διάβασε, στο διαδίχτυο, ο δημοσιογράφος Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης από το Λονδίνο όπου βρισκόταν κρυπτόμενος λόγω της αποπομπής από την κυβέρνηση Καραμανλή του υφυπουργού Χρ. Μαρκογιαννάκη .

Για την περίπτωση Χρ. Μαρκογιαννάκκη, οι γνώμες διίστανται. Άλλοι λένε ότι τον «κάρφωσε» διότι η συζήτηση ήταν ιδιωτική, κι άλλοι ότι σωστά έπραξε και τον επιβραβεύουν. Εδώ όμως μπαίνουν τα πολιτικά πάθη. Κανείς σχεδόν, δεν είναι αντικειμενικός. Ούτε και ο γράφων γνωρίζει, διότι δεν ήταν παρόν. Πάντως θυμάμαι ότι η δημοσιογράφος της «Καθημερινής» Μαριλή Μαργωμένου αναφερόμενη αργότερα στην υπόθεση του Χρ. Μαρκογιαννάκη, είχε αποκαλέσει τον Χαράλαμπο Ξεκουκουλωτάκη «παχουλό χαφιέ» επίθετο διόλου επαινετικό βεβαίως, για σοβαρή εφημερίδα. Μετά λίγες ημέρες «η Καθημερινή» φιλοξένησε επιστολή διαμαρτυρίας του Χαράλαμπου Ξεκουκουλωτάκη, οποίος υπερασπίστηκε τον εαυτόν του. Χαράς ευαγγέλια για τον Ξεκουκουλωτάκη όμως, τις ημέρες εκείνες της πτώσεως του Μαρκογιαννάκη. Τα Αθηναϊκά κανάλια μιλούσαν γι` αυτόν αδιάκοπα το ίδιο και οι εφημερίδες. Μάλιστα είχα τότε αδιασταύρωτες πληροφορίες, ότι ένα μικρό Αθηναϊκό κανάλι, του είχε κλείσει ξενοδοχείο στην Αθήνα, για λίγες ημέρες, μόνο και μόνο για να παίρνει απ` αυτόν αποκλειστικές συνεντεύξεις.

Δεν έχει σημασία για τα απαξιωτικά σχόλια που έκαναν γι’ αυτόν οι περισσότεροι «συνάδελφοι του» των Αθηναϊκών μέσων. Καθένας δικαιούται πέντε λεπτά δημοσιότητας, όπως είπε ο Αμερικανός ζωγράφος της ποπ αρτ Άντι Γουόρχολ. Λυπάμαι να πω, γιατί το αγαπώ αυτό το παιδί, ότι ο Ξεκουκουλωτάκης ίσως να εισέπραξε την δημοσιότητα, που του άξιζε. Τι ήταν όμως να δηλώσει ο Μαρκογιαννάκης την εποχή εκείνη στο «Μέγκα» «να προσέχει να  μη τον πατήσει κανένα αυτοκίνητο» .Έκανε τον καημένο τον Μπάμπη να φοβάται να έρθει στα Χανιά και έφυγε στο Λονδίνο όπου το γνώριζε κάπως, γιατί εκεί σπούδασε. Από το Λονδίνο παρακολουθεί την Ελληνική επικαιρότητα. Μερικές φορές γράφει επιστολές για διάφορα θέματα σε τοπική εφημερίδα, αλλά ασχολείται και με εκδηλώσεις, όταν έρχεται για διακοπές, δηλαδή τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, και το καλοκαίρι Έτσι λοιπόν με πήρε στο τηλέφωνο κάποια Χριστούγεννα να παρουσιάσουμε το βιβλίο του έγκλειστου  στις φυλακές ψευτομοναχού, Απόστολου Βαβύλη. Αρνήθηκα και προφανώς εισέπραξε αρνήσεις και απ` αλλους και δεν έκανε την παρουσίαση. Αντίθετα μια εκδήλωση που είχε διοργανώσει ο ίδιος με τίτλο «Η Ρωσία στο νέο παγκόσμιο γίγνεσθαι» μου φάνηκε ενδιαφέρουσα κι έλαβα μέρος.

Καλό παιδί ο Μπάμπης έχει αγαθή ψυχή, μα το παρακάνει, με τις εκδηλώσεις επί παντός του επιστητού.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ