21.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Αποφασεις ΔΣ ΕΛΜΕ ΧΑΝΙΩΝ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Ημερομηνία:

Στη συνεδρίαση του ΔΣ της Παρασκευής 7 Φεβρουαρίου συζητήθηκαν θέματα της ημερήσιας διάταξης και αποφασίστηκαν τα εξής:

  1.   Η ΕΛΜΕ θα οργανώσει εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην οποία θα βραβευτούν οι συνάδελφοι που συνταξιοδοτήθηκαν κατά την προηγούμενη χρονιά. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σάββατο 15 Φεβρουαρίου στις 18:00 στην αίθουσα του ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης στην οδό Νεάρχου. Το ΔΣ απασχόλησαν επίσης διάφορα οργανωτικά θέματα που αφορούν την εκδήλωση.

2.    Στο φλέγον θέμα της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων στην εκπαίδευση το ΔΣ μετά από εκτεταμένη συζήτηση αποφάσισε δέσμη ενεργειών προς την κατεύθυνση της προστασίας των εργασιακών σχέσεων και ανάδειξης του προβλήματος:     α)   Άμεση νομική συνδρομή με γνωμάτευση από δικηγόρο για την ανίχνευση του νομικού πλαισίου των προσλήψεων, την νομιμότητα των διαδικασιών  και την συμβατότητα με την εκπαιδευτική νομοθεσία καθώς και προτάσεις  για ανάληψη περαιτέρω νομικής δράσης. (3 υπέρ , 3 λευκά ,1 απών)

       β) Αίτημα προς την ΟΛΜΕ και προς τις ΕΛΜΕ να ενεργοποιηθούν, να αναδείξουν το θέμα συνδικαλιστικά, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για ανάληψη νομικής δράσης κεντρικά και για να συντονίσουμε τις ενέργειές μας ώστε  να ανατρέψουμε την προσπάθεια κατάργησης των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

      γ) Το  ΔΣ προτρέπει τους συλλόγους καθηγητών των ΕΠΑΛ να συνεδριάσουν και να εκδώσουν αποφάσεις για τα παραπάνω θέματα.

  3.   Για το θέμα των συναδέλφων σε διαθεσιμότητα το ΔΣ ξεκίνησε την επεξεργασία προγράμματος δράσης το οποίο σε συνεργασία με τους συναδέλφους σε διαθεσιμότητα  θα οριστικοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα

 Τα υπόλοιπα θέματα που δεν συζητήθηκαν μετατίθενται για το επόμενο ΔΣ που θα πραγματοποιηθεί κανονικά την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014 στις 20:30 στα γραφεία της ΕΛΜΕ .

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων στα πλαίσια της προσπάθειας υλοποίησης της θέσης του κλάδου για μη εφαρμογή της διαδικασίας «Αυτοαξιολόγησης» των σχολικών μονάδων συναντήθηκε, την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, με τους συναδέλφους σχολικούς συμβούλους με σκοπό την ενημέρωσή τους για τις θέσεις του κλάδου, την ανταλλαγή απόψεων και το συντονισμό των κινήσεων σε σχέση με το θέμα αυτό.

 Η συνάντηση έγινε  σε συναδελφικό κλίμα, εκτέθηκαν οι απόψεις των παρισταμένων, ενώ διαπιστώθηκε πως κοινός τόπος αυτών είναι ο προβληματισμός για το θεσμό και την εφαρμογή του. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την έκφραση, τόσο από την πλευρά της ΕΛΜΕ Χανίων όσο και απ’ την πλευρά των σχολικών συμβούλων της επιθυμίας να υπάρξει στο εξής μεγαλύτερη επικοινωνία και ευρύτερες συνεννοήσεις προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή συνεννόηση τόσο για το θέμα της “Αυτοαξιολόγησης” όσο και για άλλα θέματα που αφορούν τον κλάδο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κατασχέθηκαν πάνω 52.800 κροτίδες – Συνελήφθη ο κάτοχος τους

Συνελήφθη σήμερα (02.05.2024) το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου...

Αποτροπιασμός: Τρεις οι ανήλικοι της σεξουαλικής κακοποίησης από τον νονό και δάσκαλο μουσικής στο Ηράκλειο!

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου,...

Ευχαριστήρια επιστολή στο προσωπικό των επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Χανίων

Κύριε δ/ντά, Θέλω με την παρούσα, μέσω της έγκριτης εφημερίδας...