20.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

Απτόητος συνεχίζει τις βόλτες του κροκόδειλος του Ρεθύμνου

Ημερομηνία:

Ανενόχλητος εξακολουθεί να κυκλοφορεί στις όχθες της λίμνης του φράγματος των Ποταμών Αμαρίου ο κροκόδειλος του Ρεθύμνου, ο οποίος κάθε φορά που γίνεται αντιληπτός από τους περαστικούς προκαλεί φόβο και τρόμο.
  Ήδη συνεργεία του οργανισμού ανάπτυξης Κρήτης έχουν περιφράξει όλες τις εισόδους της λίμνης αποτρέποντας την είσοδο των επισκεπτών, ενώ στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών έχουν βρεθεί οι ιδιοκτήτες κροκόδειλων στο Ρέθυμνο.
Λίγο πριν τις 11 χθες το πρωί εθεάθη και πάλι ο κροκόδειλος του φράγματος των Ποταμών Αμαρίου, ο οποίος μόλις είχε βγει από το νερό. Όμως όταν αντιλήφθηκε την παρουσία της κάμερας, το έβαλε στα πόδια…
Ο Αριστοτέλης ή Μανωλιός ή Σήφης, όπως τον έχουν ονομάσει οι κάτοικοι της περιοχής, δείχνει να μην του αρέσουν και πολύ τα φώτα δημοσιότητας, καθώς όπως μας λένε, όταν αντιλαμβάνεται την ανθρώπινη παρουσία ταράζεται και δεν βγαίνει στην όχθη. Και ενώ ο “Αριστοτέλης” ταράζεται, οι κάτοικοι της περιοχής έχουν κυριολεκτικά χάσει τον ύπνο τους, καθώς φοβούνται ότι μέσα στο νερό δεν είναι μόνος του.
Από την πρώτη στιγμή που εθεάθη στη λίμνη ο απρόσμενος επισκέπτης που σε μήκος φτάνει σχεδόν τα δύο μέτρα, συνεργεία του οργανισμού ανάπτυξης Κρήτης έχουν περιφράξει όλες εισόδους προς το φράγμα ώστε να αποτραπεί η έλευση των επισκεπτών αλλά και των ζώων. Άλλωστε από θαύμα δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές, καθώς πριν λίγες  ημέρες μια οικογένεια επισκεπτών έκανε κάμπινγκ στο ίδιο ακριβώς σημείο που εθεάθη τα τελευταία 24ωρα το θεριό της λίμνης.
Η επιχείρηση εντοπισμού και απομάκρυνσης του ερπετού αναμένεται να ξεκινήσει την Πέμπτη με συνεργασία του Ο.Α.Κ. και του μουσείου φυσικής ιστορίας Κρήτης.
Το “ξωτικό” της λίμνης του φράγματος έχει σημάνει συναγερμό και στις αστυνομικές αρχές του νομού, οι οποίες αξιοποιώντας πληροφορίες που έχουν αναζητούν τους ελάχιστους ιδιοκτήτες κροκόδειλων που υπάρχουν στο Ρέθυμνο, στο πλαίσιο της έρευνας που κάνουν ώστε να σχηματιστεί η δικογραφία που θα υποβληθεί στον εισαγγελέα.

Στέλλα Μαθιουδάκη – neatv.gr  

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πως κατασκευάζεται ένα (συνδεδεμένο) «πράσινο νησί»

Της Βάννας Σφακιανάκη Ξεκινώντας ενοχοποιείς τους νησιώτες λέγοντας ότι επιβαρύνουν...

Αντιπυρική προστασία: οι κομματικές φιέστες και ο λάθος προσανατολισμός

Του Λευτέρη Καρχιμάκη * Το νέο δόγμα πυρόσβεσης μας υπόσχεται...

«Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω δει τέτοιο βομβαρδισμό» – Δραματική η κατάσταση στη Ράφα

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν αναφερθεί ότι σκοτώθηκαν κατά τη...