22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Από τα Κουνουπιδιανά ξεκινά το πρόγραμμα του Δήμου Χανίων: «Διαλογή στην Πηγή (ΔσΠ) Βιοαποβλήτων»

Ημερομηνία:

Τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023, ξεκινά από την περιοχή των Κουνουπιδιανών, η ενημέρωση για το νέο πρόγραμμα του Δήμου Χανίων «Διαλογή στην Πηγή (ΔσΠ) Βιοαποβλήτων», που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στην παραπάνω περιοχή. Βασικός στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος, είναι η πληροφόρηση των κατοίκων σχετικά με τη διαλογή των απορριμμάτων (υπολείμματα τροφών) που θα πρέπει να τοποθετούνται στους καφέ κάδους.

Στο πλαίσιο αυτό, τις επόμενες ημέρες, εκπρόσωποι του Δήμου Χανίων και της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων [Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (ΟΤΑ)], θα πραγματοποιήσουν ενημέρωση «πόρτα–πόρτα», σε όλα τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της Τοπικής Κοινότητας Κουνουπιδιανών, σχετικά με το νέο πρόγραμμα, θα διανείμουν έντυπο ενημερωτικό υλικό και θα καταγράψουν τα στοιχεία των κατοίκων που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, ώστε να τους διανεμηθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός (κάδος, βιοδιασπώμενες σακούλες, κλειδί) για την πρώτη εφαρμογή.

Αν μένεις στα Κουνουπιδιανά… «Άνοιξε την πόρτα σου» – Ενημερώσου – Ενεργοποιήσου!

Γιατί:

⦁ Τα απορρίμματα δεν είναι όλα ίδια και δεν είναι για «πέταμα»

⦁ Ανακυκλώνουμε αποδοτικότερα όταν διαχωρίζουμε τα απορρίμματά μας

⦁ Επιστρέφουμε στη φύση πολύτιμους πόρους (το κoμπόστ)

⦁ Συμβάλουμε στη μείωση της παραγωγής των απορριμμάτων

⦁ Βοηθάμε το Περιβάλλον μέσα από το σπίτι μας

Η επιτυχία της προσπάθειας αυτής εξαρτάται από όλους μας!

Το πρόγραμμα Διαλογή στην Πηγή (ΔσΠ) Βιοαποβλήτων

Με το πρόγραμμα Διαλογή στη Πηγή (ΔσΠ) Βιοαποβλήτων, θα διανεμηθούν δωρεάν, σε κάθε νοικοκυριό της Τ.Κ. Κουνουπιδιανών, μικροί καφέ κάδοι (κουζίνας) και βιοδιασπώμενες σακούλες, για τη συλλογή των υπολειμμάτων τροφών, καθώς και ένα κλειδί με το οποίο θα ανοίγει ο κεντρικός κάδος του δρόμου, ώστε να απορρίπτεται το περιεχόμενου του μικρού κάδου (ή του οικιακού), όταν αυτός γεμίζει. Επίσης, θα τοποθετηθούν και νέοι καφέ κάδοι στις οδούς της περιοχής, ώστε τα απορρίμματα να συγκεντρώνονται και να οδηγούνται στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (ΟΤΑ), για την παραγωγή κόμποστ, ενός φυσικού λιπάσματος, εδαφοβελτιωτικού ουσιαστικά, πλούσιου σε οργανική ύλη.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις Διαλογής στη Πηγή Βιοαποβλήτων στο Δήμο Χανίων εκτός της Περιοχής Παρέμβασης της ΣΒΑΑ RECODE» με κωδικό ΟΠΣ 5052164, η οποία εντάχθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης στο Ε.Π «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη & συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ταμείο Συνοχής), από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ καθώς και από ίδιους πόρους του Δήμου Χανίων.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ