32.1 C
Chania
Τρίτη, 4 Αυγούστου, 2026

Από το “μαζί τα φάγαμε” στο “μαζί τα κάψαμε”!

Ημερομηνία:

Του Νίκου Μπογιόπουλου

Ξεκίνησαν με την τακτική της μη ενημέρωσης.

Κατά την εξέλιξη της τραγωδίας προχώρησαν στο «μην κάνετε κριτική, δεν είναι της ώρας».

Πλέον – δείτε για παράδειγμα τις δηλώσεις Καμένου: – έχουν περάσει σχεδόν στο «μαζί τα κάψαμε».

Τι κάνουν; Πατούν σε πραγματικές αλήθειες για να καλύψουν δικές τους αβελτηρίες. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα των διαρκών αναφορών τους στα αυθαίρετα, στην άναρχη δόμηση και ρυμοτομία στις περιοχές που επλήγησαν.

Θα είχαν, όντως, δικαίωμα να επικαλούνται την αυθαιρεσία, αλλά μόνο σε μια περίπτωση: Εφόσον αυτοί θα είχαν έρθει, αν όχι για να αντιμετωπίσουν τον ψηφοθηρικό κατσαπλιαδισμό, τουλάχιστον για να μην τον αναπαραγάγουν.

Αλλά πριν ένα μόλις χρόνο, ήταν οι κυβερνώντες και ο φιλικός τους Τύπος που πανηγύριζε με τον παρακάτω έξαλλο και επιδεικτικό τρόπο για την δική τους – πια – σχέση με την αυθαιρεσία…

Ρωτάμε, λοιπόν: Πόσο «αθώες περιστερές» είναι όσοι με θράσος χιλίων πιθήκων και για να αποσείσουν ευθύνες, επιχειρούν σήμερα να κρυφτούν επικαλούμενοι, τι; Μα την ίδια αυθαιρεσία που και οι ίδιοι υπηρετούν και που – οι ίδιοι – διαφημίζονται σαν οι καλύτεροι διεκπεραιωτές της!

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης: Καταγγέλλει καταχρηστικές πιέσεις servicers σε δανειολήπτες Νόμου Κατσέλη

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης καταγγέλλει την Cepal και άλλους servicers για καταχρηστικές πιέσεις σε δανειολήπτες Νόμου Κατσέλη. Η απαλλαγή είναι αυτοδίκαιη, τονίζει.

ΕΛΜΕ Χανίων: Δικαίωση του αγώνα κατά της ατομικής αξιολόγησης μετά από δύο χρόνια

Η ΕΛΜΕ Χανίων ανακοινώνει δικαίωση του αγώνα κατά της ατομικής αξιολόγησης. Πειθαρχικά Συμβούλια και Διοικητικό Εφετείο δικαίωσαν απεργούς εκπαιδευτικούς σε όλη την Ελλάδα.

Σταύρος Αρναουτάκης: Συνεχίζεται το αναγνωρισμένο έργο των Κινητών Μονάδων της Περιφέρειας Κρήτης

Νέα δράση 850.000 ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης για τις Κινητές Μονάδες Υγείας. Πρόγραμμα πρόληψης για καρκίνο μαστού, στοματική υγεία παιδιών και εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες.

Νέος κύκλος μαθημάτων Κινεζικής Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για το ακαδημαϊκό έτος 2026-2027

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης προσφέρει για δεύτερη χρονιά μαθήματα Κινεζικής Γλώσσας σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο. Δωρεάν για φοιτητές, 50€-150€ για λοιπούς. Αρχή 19/10/2026.