15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Από το Σάββατο έρχεται κακοκαιρία με πολύ νερό

Ημερομηνία:

Για ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο που χρειάζεται προσοχή προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι και η ΕΜΥ. Η κακοκαιρία θα αρχίζει να δείχνει τα «δόντια» της από το απόγευμα της Παρασκευής, με τις πρώτες καταιγίδες να εμφανίζονται από τα δυτικά.

Το Σαββατοκύριακο θα επηρεαστεί ολόκληρη η Ελλάδα, με την Αττική να δέχεται και αυτή ισχυρό «χτύπημα».

Το κύμα με βροχές και καταιγίδες θα μας επισκεφτεί από τη γειτονική Ιταλία, καθώς όπως αναφέρει ο διευθυντής της ΕΜΥ, κ. Θεόδωρος Κολυδάς στον κόλπο της Γένοβας δημιουργείται από αύριο ένα χαμηλό το οποίο θα κινηθεί νοτιοανατολικά.

Το πρωί της Πέμπτης ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος στην πρόγνωσή του έκανε λόγο για ένα σύστημα που θα φέρει πολύ νερό στην Ελλάδα και χρειάζεται προσοχή. Άλλωστε, όπως λέει, ο Νοέμβριος έχει αποδειχθεί τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα επικίνδυνος και φονικός.

Από πού ξεκινά η κακοκαίρια

Πρώτος «σταθμός» της κακοκαιρίας, σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο είναι η δυτική Ελλάδα, στην οποία θα σημειωθούν βροχές από το απόγευμα της Παρασκευής, οι οποίες δεν θα είναι τόσο ισχυρές. Ο μεγάλος όγκος νερού θα πέσει στα δυτικά το Σάββατο, όπου χρειάζεται προσοχή. Στη συνέχεια την Κυριακή το κύμα ισχυρών καταιγίδων θα σαρώσει ολόκληρη την Ελλάδα, από Αττική μέχρι Πελοπόννησο και από Βόρεια Ελλάδα μέχρι Αιγαίο.

Τη Δευτέρα οι βροχές θα συνεχιστούν με τα Δωδεκάνησα να μπαίνουν στο στόχαστρο, ενώ ενισχύονται και οι βοριάδες.

Πρόγνωση ΕΜΥ

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά και από το βράδυ και στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή σε όλη τη χώρα αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά, τα βόρεια και πιθανώς στα κεντρικά. Το βράδυ τα φαινόμενα στα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ. Σταδιακά στο Ιόνιο θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Τη Δευτέρα στην ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

LIVE η πορεία της κακοκαιρίας

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...