19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Νέες προκλήσεις Ερντογάν: Προαναγγέλλει γεωτρήσεις νότια της Κρήτης σε συνεργασία με τη Λιβύη

Ημερομηνία:

«Έχουμε τις δυνατότητες με τα πλοία μας πάμε σε τρίτες χώρες που διαθέτουν κοιτάσματα αερίου να κάνουμε γεωτρήσεις να εξορύξουμε το αέριο και μαζί να το πουλήσουμε σε άλλες χώρες», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στον απόηχο των δηλώσεων του επικεφαλής της NOC (Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου) για συνεργασία Ελλάδας και Αιγύπτου στον ενεργειακό τομέα και συμφωνίες για εξόρυξη με την Ιταλία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προανήγγειλε γεωτρήσεις νότια της Κρήτης σε συνεργασία με τη Λιβύη.

«Εμείς θα κάνουμε τις γεωτρήσεις μας σε Μαύρη Θάλασσα και Μεσόγειο, αλλά έχουμε τις δυνατότητες με τα πλοία μας πάμε σε τρίτες χώρες που διαθέτουν κοιτάσματα αερίου να κάνουμε γεωτρήσεις να εξορύξουμε το αέριο και μαζί να το πουλήσουμε σε άλλες χώρες» ανέφερε ο Ερντογάν, όπως μετέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, παρά το γεγονός ότι ΟΗΕ και Δύση δεν αναγνωρίζουν τα τουρκολιβυκά μνημόνια.

Συνέχισε δε, υποστηρίζοντας ότι «έρχονται προτάσεις προς αυτή τη κατεύθυνση από διάφορες χώρες. Πρώτη στη σειρά είναι η Λιβύη. Μάς λένε πως μπορούμε να μπούμε σε μια τέτοιου είδους συνεργασία. Υπάρχει αυτή η κατάσταση».

Χθες ο Ερντογάν εξαπέλυσε για ακόμα μία φορά απειλές ενάντια της Ελλάδος λέγονας πως η χώρας πρέπει να συνέλθει.

«Η Ελλάδα πρέπει να συνέλθει λέει ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι πρέπει επίσης να καταλάβουν ότι οι προκλήσεις δεν θα τους οδηγήσουν πουθενά» τόνισε ενώ πρόσθεσε: «Η δοκιμαστική εκτόξευση από την Τουρκία του βαλλιστικού πυραύλου Tayfun τρέλανε την Ελλάδα, δείχνει την πρόοδο της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας».

«Η πρόσφατη πολιτική της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία είναι απαράδεκτη, τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, απειλώντας ότι «η Άγκυρα δεν μπορεί να μείνει σιωπηλή».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ