17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Απ. Βουλγαράκης: Εμείς θα αγωνιστούμε με τους συμπολίτες μας με όλα τα νόμιμα μέσα για να ακυρωθεί η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου

Ημερομηνία:

Τη βούληση της Αντιπεριφέρειας Χανίων να συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου Χανίων εκφράζει με επιστολή του στον τοπικό τύπο ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης. Στην επιστολή του τονίζει ότι η ιδιωτικοποίηση αποτελεί μία αρνητική εξέλιξη για την ανάπτυξη της Δυτικής Κρήτης και αυτό προκύπτει από πολλά στοιχεία που έχουν παρουσιαστεί και όχι από κάποια ιδεοληψία ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις.

Σημειώνει μεταξύ των βασικών λόγων για τους οποίους δε θα έπρεπε να έχει προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση το γεγονός ότι η κοινοπραξία που το αναλαμβάνει δε θα χρειαστεί να πληρώσει ούτε ένα ευρώ αφού το αεροδρόμιο έχει χρηματοδοτηθεί με 110 εκ. ευρώ από την ΕΕ για έργα εκσυγχρονισμού του. Σημειώνει επίσης ότι δημιουργείται ένα μονοπώλιο στη διαχείριση των αεροδρομίων και στη διοχέτευση της τουριστικής κίνησης αντίθετο τόσο στην ευρωπαική όσο και στην εθνική νομοθεσία ενώ δίνει έμφαση και στο γεγονός ότι ειδικά το αεροδρόμιο Χανίων χρησιμοποιείται και από την 115 Πτέρυγα Μάχης.

Καταλήξει με το εξής:

“Εμείς θα αγωνιστούμε με τους συμπολίτες μας με όλα τα νόμιμα μέσα, προκειμένου να ακυρωθεί η λεόντειος αυτή σύμβαση. Πρώτο βήμα είναι η εκδίκαση στις 3 Νοεμβρίου στο ΣΤΕ της αίτησης ακύρωσης κατά της ιδιωτικοποίησης”

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

Η τελική απόφαση για ιδιωτικοποίηση του Κρατικού Αερολιμένα Χανίων «Ι.Δασκαλογιάννης» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που βέβαια ακολούθησε τις προτάσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων, και παρά τις σφοδρές αντιδράσεις των κομμάτων της σημερινής συγκυβέρνησης προεκλογικά , αποτελεί μια αρνητική εξέλιξη για την ανάπτυξη της Δυτικής Κρήτης, αλλά και της διακηρυγμένης ενιαίας αναπτυξιακής πολιτικής της περιφέρειας Κρήτης.

Οι αντιρρήσεις μας έχουν εκφραστεί δημόσια , σε αλλεπάλληλες συναντήσεις μας , με ψηφίσματα και προσφυγή στην δικαιοσύνη, με όλους τους φορείς των Χανίων αλλά και της Π.Ε Ρεθύμνου καθώς και με ψήφισμα του περιφερειακού συμβούλιου.

Επίσης τις προτάσεις μας και τις αντιρρήσεις μας τις εκφράσαμε σε όλες τις προηγούμενες (4) κυβερνήσεις, με μόνο γνώμονα το συμφέρον του τόπου μας.

Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι το Αεροδρόμιο Χανίων αποτελεί το ισχυρότερο αναπτυξιακό εργαλείο μας , και δεν θέλουμε η πορεία ανάπτυξης μας να καθορίζεται από καμία ιδιωτική εταιρεία.

Όχι από ιδεοληψία ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις.

Υπογραμμίζουμε ότι με συνέργεια όλων των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού καθώς και του ΕΒΕΧ, καταφέραμε με τις χαμηλού κόστους αεροπορικές εταιρείες να τριπλασιάσουμε τις αφίξεις στα Χανιά τα τελευταία τρία (3) χρόνια. Τα στοιχεία δημοσιεύονται στα μέσα ενημέρωσης κάθε έτος.

Από σχετικές μελέτες που έχουν γίνει ( ΜΑΙΧ – Πολυτεχνείο) αποδεικνύεται ότι η οικονομική ζωή του τόπου μας όλο με αυξανόμενο ρυθμό εξαρτάται από την τουριστική κίνηση, όχι μόνο των ξενοδοχείων αλλά σε συνδυασμό με τον πρωτογενή τομέα.

Εμείς εξακολουθούμε να επιμένουμε στην διεκδίκηση του δίκαιου αιτήματός των φορέων της Δυτικής Κρήτης.

Γιατί στο Αεροδρόμιο Χανίων η κοινοπραξία παραλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο Αερολιμένα χωρίς να έχει επενδύσει ούτε ένα ευρώ, ως εκ τούτου η κοινοπραξία αντί να επενδύσει παίρνει δώρο και ένα έργο άνω 110.000.000 € το οποίο έχει συγχρηματοδοτηθεί από τη Ε.Ε και βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσής του.

"google ad"

Γιατί δημιουργείται ένα μονοπώλιο στην διαχείριση των αεροδρομίων και στην διοχέτευση της τουριστικής κίνησης που είναι αντίθετο στην ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία.

Αλήθεια γνωρίζει η κυβέρνηση ότι το αεροδρόμιο Χανίων είναι μικτής χρήσης και χρησιμοποιείται σαν βάση της 115 πτέρυγας μάχης της πολεμικής μας αεροπορίας ;

Τι διασφαλίσεις έχει λάβει για το ζήτημα αυτό;

Εμείς θα αγωνιστούμε με τους συμπολίτες μας με όλα τα νόμιμα μέσα, προκειμένου να ακυρωθεί η λεόντειος αυτή σύμβαση. Πρώτο βήμα είναι η εκδίκαση στις 3 Νοεμβρίου στο ΣΤΕ της αίτησης ακύρωσης κατά της ιδιωτικοποίησης.

Προφανώς και είναι καλοδεχούμενοι και οι νέοι υποστηριχτές στον αγώνα αυτό.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...