19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Δημόψηφισμα για το Αεροδρόμιο Χανίων προτείνει η Πρωτοβουλία Πολιτών “Πρώτα ο Άνθρωπος”

Ημερομηνία:

Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων και ειδικά του αεροδρομίου Χανίων “Ι. Δασκαλογιάννης” τάσσεται η δημοτική παράταξη Πρωτοβουλία Πολιτών “Πρώτα ο Άνθρωπος”.

Στην ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής:

Η ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του αερολιμένα Χανίων «Ι. Δασκαλογιάννης», φαίνεται ότι περνάει στην τελική φάση. Η Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος, που συμμετείχε στους αγώνες των πολιτών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων από την αρχή, επιμένει να διατρανώνει την αντίθεσή της από θέση αρχής στην ολοκλήρωση αυτής της ιδιωτικοποίησης, αφού πρόκειται για εκποίηση δημόσιας περιουσίας και άρα αντίκειται στα συμφέροντα των πολιτών.

Προτείνουμε:

– την άμεση διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Χανίων στην οποία να κληθούν εκπρόσωποι όλων των δήμων του νομού καθώς και φορείς της πόλης

– νομική προσφυγή από φορείς της πόλης που να αφορά αίτηση ακύρωσης ή και αναστολής στην απόφαση της 13.08.2015 του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ).

– τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με τη συμμετοχή όλων των δήμων του νομού.

Παράλληλα, καλούμε τους Xανιώτες σε αγωνιστική κινητοποίηση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Ακόμα κι όταν μας αντιτείνουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, εμείς οφείλουμε στους εαυτούς μας και στις επόμενες γενιές να αγωνιζόμαστε για να ανοίξουμε αυτόν τον άλλο δρόμο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητέρα Ιάσονα Λαλαούνη: Οργή για την δικαστική απόφαση – «Ούτε το δίπλωμα δεν του αφαίρεσαν»

Οργισμένη είναι η μητέρα του Ιάσονα Λαλαούνη από την απόφαση του δικαστηρίου, για τον αστυνομικό...

ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτές και υποψήφιοι ευρωβουλευτές ζητούν την καρατόμηση του Κασσελάκη Νο2…

Άνω – κάτω κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το προσκλητήριο του…Κασσελάκη Β’...