22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

«Αριστεία» για το ΤΕΙ Κρήτης

Ημερομηνία:

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, μέσα από τη δράση «Ακαδημαϊκή και Επιστημονική Αριστεία», στηρίζει την προσπάθεια της Ελληνικής Ακαδημαϊκής Κοινότητας με την καταγραφή και ανάδειξη των επιτευγμάτων των ελληνικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, που έχουν διακριθεί σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Μεταξύ των 366 δράσεων αριστείας που υποβλήθηκαν από Πανεπιστήμια και ΤΕΙ το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΣΕΤ) με Πρόεδρο τον διεθνούς φήμης Έλληνα Καθηγητή Σταμάτιο Κριμιζή (Johns Hopkins, Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φυσικής και Ακαδημία Αθηνών, Έδρα Επιστημών Διαστήματος) επέλεξε σε κάθε θεματική ενότητα την κορυφαία άριστη δράση για να παρουσιαστεί σε ημερίδα στο Υπουργείο Παιδείας &ΘΠΑ παρουσία του υπουργού Παιδείας. Το ΤΕΙ Κρήτης τιμάται ιδιαίτερα στην εκδήλωση αυτή: Μία από τις 7 άριστες δράσεις που επιλέχθηκαν να παρουσιαστούν (η κορυφαία για τις Φυσικές επιστήμες) αφορά στην ερευνητική ομάδα του Κέντρου Φυσικής Πλάσματος και Laser του ΤΕΙ Κρήτης.

Το πρόγραμμα της ημερίδας βρίσκεται στο διαδικτυακό σύνδεσμο. Πληροφορίες για την δράση του ΤΕΙ που ξεχώρισε βρίσκονται σε αυτόν τον σύνδεσμο. Στην εκδήλωση αυτή η Σύνοδος Προέδρων-Αντιπροέδρων ΤΕΙ εκπροσωπείται από τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Κρήτης, Ευάγγελο Καπετανάκη, ως Μέλος της Τριμελούς Γραμματείας της Συνόδου, ο οποίος και θα κάνει σχετική παρουσίαση, παράλληλα με τη σχετική παρουσίαση της Συνόδου των Πρυτάνεων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ