14.8 C
Chania
Sunday, December 7, 2025

Αριστομένης Συγγελάκης – Χριστίνα Σταμούλη: Τι σηματοδοτεί η προσφυγή Ρίχτερ στο ΕΔΔΑ

Ημερομηνία:

Κοινή εκτίμηση αμφοτέρων ότι η κίνηση Ρίχτερ δεν είναι προσωπική επιδίωξη μόνο, αλλά είναι σαφώς υποκινούμενη από ένα βαθύτερο πνεύμα της Γερμανικής πολιτικής

Η αποκάλυψη του neakriti.gr ότι ο ιστορικός- συγγραφέας Χάινς Ρίχτερ, προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, κατά της ακύρωσης της προσφυγής του στο Σ.τ.Ε.  για την ανάκληση του τίτλου του ως επίτιμου διδάκτορα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου, βρέθηκε στο επίκεντρο του σχολιασμού, από τον  Συγγραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, Αριστομένη Συγγελάκη και της νομικού Χριστίνας Σταμούλη,  υπεύθυνης του αρχείου του αείμνηστου Νομάρχη Βοιωτίας Γιάννη Σταμούλη.

Κοινή εκτίμηση αμφοτέρων, ότι η κίνηση Ρίχτερ δεν είναι προσωπική  επιδίωξη μόνο, αλλά είναι σαφώς υποκινούμενη από ένα βαθύτερο πνεύμα της Γερμανικής πολιτικής στα πλαίσια μιας συνολικότερης προσέγγισης αναθεώρησης ιστορικών γεγονότων, για τα οποία υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα, όπως και αυτά των Γερμανικών επανορθώσεων.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναυάγιο στη Χρυσή: Δε φτάνουν οι θάλαμοι στα ψυγεία του νεκροτομείου για τους νεκρούς

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη Στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου θα μεταφερθούν...

Το ΠΑΣΟΚ «φρενάρει» τον Τσίπρα

Με την παρουσίαση του βιβλίου του στην Αθήνα και το θέατρο...