17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

ΑΤ Ομόνοιας: Ποινική δίωξη στους δύο αστυνομικούς για ομαδικό βιασμό της 19χρονης – Κατέγραψαν το περιστατικό

Ημερομηνία:

Με το κακούργημα του ομαδικού βιασμού είναι πλέον αντιμέτωποι οι δύο αστυνομικοί του ΑΤ Ομονοίας, καθώς σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών της Αθήνας.

Παράλληλα στη δίωξη περιλαμβάνεται και το αδίκημα της παραβίασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, που αποδόθηκε στους κατηγορούμενους. Κι αυτό γιατί φέρονται να κατέγραψαν μέσω κάμερας το περιστατικό.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν ενώπιον του τακτικού ανακριτή. από τον όποιο αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν.

Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί φέρονται να δηλώνουν πως υπήρξε συναίνεση της 19χρονης καταγγέλλουσας.

Όλα ξεκίνησαν από την καταγγελία της 19χρονης κοπέλας που κατατέθηκε στο Εσωτερικών Υποθέσεων, το οποίο αμέσως ξεκίνησε έρευνα, προσήγαγε τους εμπλεκόμενους και έδωσε εντολή να γίνουν όλες οι απαραίτητες προανακριτικές πράξεις (όπως συλλογή καταθέσεων, βιντεοληπτικών υλικών, ψυχιατρικής και ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης στο θύμα).

Η έκθεση της ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης έφτασε στις 11 το πρωί σήμερα στο Εσωτερικών Υποθέσεων, από την οποία προέκυπτε πως υπήρχαν στοιχεία κακοποίησης και έτσι η δικογραφία έφυγε, πήγε στον Εισαγγελέα και σύντομα εκδόθηκαν εντάλματα σε βάρος των δύο εμπλεκόμενων αστυνομικών, τα οποία και εκτελέστηκαν επί τόπου.

Τους “καίνε” καταθέσεις και βίντεο

Η κοπέλα περπατούσε στο κέντρο της Αθήνας με μία φίλη της όταν σταμάτησαν και έπιασαν κουβέντα με τους αστυνομικούς μία τετραμελούς Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Με διάφορες προφάσεις για κάποιες πληροφορίες που ζητούσε η 19χρονη, οι δύο από τους αστυνομικούς την οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας, η φίλη της έφυγε, ενώ και οι άλλοι δύο αστυνομικοί της ομάδας δεν συμμετείχαν στα όσα ακολούθησαν.

Οι δύο αστυνομικοί ισχυρίστηκαν στην κατάθεσή τους πως δήθεν ό,τι έγινε, συνέβη εκτός Τμήματος και Υπηρεσίας και εντός του αυτοκινήτου ενός εκ των εμπλεκομένων και με την συναίνεση της 19χρονης, ωστόσο καταθέσεις και βιντεοληπτικά υλικά τους «καίνε» και προκύπτει πως όσα υποστήριξε η 19χρονη είχαν βάση, αφού οι δύο επίορκοι αστυνομικοί την οδήγησαν σε δωμάτιο του Αστυνομικού Τμήματος που χρησιμοποιείται ως αποδυτήρια και εκεί φέρονται να τη βίασαν.

Η έρευνα του Εσωτερικών Υποθέσεων για αυτή την απίστευτη υπόθεση συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και για τυχόν άλλους ευθύνες με οποιονδήποτε τρόπο για όσα έλαβαν χώρα στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας.

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...